Stijlen in SketchUp

Stijlen in SketchUp


De 3-D ontwerp-programma SketchUp heeft een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor het veranderen van de visuele informatie van de scènes die u ontwerpt. Met deze "Style" gereedschappen, kunt u de kleur van de achtergrond van uw scène ingesteld op een tint die geschikt is voor het publiek het bekijken van uw SketchUp-modellen. U kunt het venster "Styles" onder het menu "Windows" te vinden door te klikken op de opdracht "Stijlen." SketchUp breekt de "Styles" commando's in drie aparte tabs, "Select", "Edit" en "Mix."

Selecteer Tab

Het tabblad "Select" van het venster "Styles" bevat verschillende sets van stijlen. Deze sets hebben namen karakteriseren van de stijlen binnen de set. Dergelijke namen zijn "Wireframe", "Standaard" en "De schetsmatige randen." Elke stijl biedt instellingen voor de randen en gezichten van de modellen die je maakt, en ook voor de hemel, achtergrond en watermerk van uw scènes.

De stijl set "Color set" is rijkelijk verzadigde kleuren met een hoog contrast, waardoor het nuttig voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Stijlen binnen de "schetsmatige randen" set maak je model lijkt alsof het werd met de hand getekend op papier zonder linialen of gradenbogen. Sommige stijlen in deze set hebben golvende lijnen om menselijke fouten te simuleren. Daarentegen is de "Rechte lijnen" set heeft strikt rechte randen, en stijlen ontbreekt in kleur. Deze zijn ideaal voor het produceren van hoge contrast zwart-op-wit tekeningen.

Tab bewerken

Het tabblad "Edit" van het venster "Styles" heeft knoppen voor het veranderen van de kleur van de randen en de gezichten van uw model. U kunt de achtergrondkleuren van de scène te veranderen, en de kleuren in verband met evenementen, zoals het klikken op een onderdeel om het te selecteren. Bijvoorbeeld, als je niet van de standaard elektrische blauwe kleur die wordt weergegeven wanneer u dubbelklikt op een onderdeel, klikt u op de kleurstaal voor de "Selected" label, klik vervolgens op een nieuwe kleur uit het palet dat verschijnt. Naast de selectie kleur, kunt u kleuren voor "geblokkeerd" toestand van een component en de kleur van de secties, die vlak snijpunten van een object zijn kiezen.

The Mix Tab

Het tabblad "Mix" kunt u op een stijl te stellen anders dan de huidige, dan aspecten van die stijl toe te passen op de huidige stijl. Dit gedrag is net als dat van het formaat schilder in tekstverwerkers. Hier is een voorbeeld van deze tool in actie in SketchUp: u klikt op de "Google kleuren" stijl set, dan klikt u op "Gezicht settings" panel. Dit maakt de levendige kleuren van de "Google kleuren" vul de gezichten van uw modellen.

Het definiëren van Stijlen

Vooral de tabbladen in het venster "Styles" is een knop voor het creëren van je eigen stijl. Na het indrukken van deze knop, SketchUp voegt een icoon om de stijl galerie die de instellingen van de huidige stijl. Deze instellingen zijn onder andere degene die je kan met de hand uit een mengsel van bestaande stijlen hebben toegepast.