Wat is het verschil in de DDR en DDR2 geheugen?

Wat is het verschil in de DDR en DDR2 geheugen?


Een van de meest cruciale componenten in een computer is de Random Access Memory (RAM). Deze chip boord fungeert als een cache-geheugen voor uw computer, zodat u toegang tot informatie in een willekeurige volgorde die u kiest. Omdat het initiële ontwikkeling RAM is geëvolueerd met de technologie, van de traditionele RAM, aan DDR RAM, en DDR2 RAM.

Energieverbruik

Eén van de meest opvallende verschillen tussen de twee soorten RAM is de hoeveelheid stroom die nodig is om elk rijden. DDR RAM heeft een voeding van 2,5 volt te lopen, terwijl zijn tegenhanger DDR2 RAM vereist slechts 1,8 volt. Deze verandering in spanning laat DDR2 RAM om te werken bij hogere frequenties die het de DDR RAM. Lager energieverbruik betekent ook dat het minder belastend op de energierekening zal zijn.

prefetch Buffer

De prefetch buffer is een bepaald aantal gelijktijdig geschreven of gelezen gegevens van de kern. DDR RAM kunnen twee reeksen gegevens die moet worden gelezen of geschreven, terwijl DDR2 RAM maakt vier sets worden gelezen of geschreven. interne data bus DDR2 RAM is twee keer die van DDR RAM's. Maar DDR2 RAM-geheugen draait op de helft van de frequentie van tweemaal de snelheid. Dit betekent dat het een DDR RAM 200MHz draait op een equivalente frequentie van een DDR2 RAM 400 MHz.

On Die Termination (ODT)

DDR2 RAM onderhoudt een functie die DDR RAM niet - het vermogen om signalen te beëindigen op het RAM-geheugen zelf, in plaats van gebruik te maken van het moederbord. Doordat de gebruiker signalen in het geheugen te beëindigen, is er een uitstekende vermindering van de signaal golfvorm reflecties, waardoor verbeterde systeemprestaties marges. Een ander voordeel van ODT is dat het aantal condensatoren op het moederbord aanzienlijk is verminderd, lagere productiekosten en waardoor kleinere totale systemen.

Schrijf Latency

DDR RAM schrijft een opdracht binnen een klokcyclus van de opdracht wordt uitgegeven, het creëren van een 'write latency "van een klok. DDR2 RAM, maar handhaaft een twee klok latency, wat betekent dat zodra de write commando wordt gegeven zal het twee klokcycli te gaan nemen. Hoewel dit maakt DDR2 RAM voorvorm op een iets lagere snelheid dan DDR RAM, DDR2 RAM maakt de snelheid met de mogelijkheid om twee keer de data dan DDR RAM schrijven.