Hoe maak je een oude zwart-wit beeld te herstellen met behulp van Photoshop CS2

Hoe maak je een oude zwart-wit beeld te herstellen met behulp van Photoshop CS2


Oude zwart-wit foto's kunnen een waardevol instrument voor het verzamelen van informatie over het verleden, of ze zijn oude familie foto's of foto's van historische gebeurtenissen. Helaas zijn deze oude foto's vaak vergeelde, gescheurd, bekrast of anderszins beschadigd en moet worden hersteld. Als u wilt proberen je hand op het herstellen van uw oude zwart-wit foto's, kunt u verschillende gereedschappen en filters gebruiken in de Photoshop CS2-software om problemen op te lossen. Vervolgens kunt u afdrukken van de herstelde foto's en plaats ze in frames of fotoalbums.

instructies

1 Het verkrijgen van een hoge kwaliteit scan van de foto die u wilt herstellen. Als u geen scanner bezit, neemt u de foto om een ​​winkel die het scannen van diensten aanbiedt.

2 Lanceer Photoshop CS2. Klik op het menu "Bestand" en selecteer "Open." Navigeer naar de locatie van uw gescande beeld en dubbelklik op het bestand om het te openen.

3 Klik op het menu "Beeld" en kies "dupliceren." Klik op 'OK'. Dit zal een kopie van de originele scan voor u om te werken, het verlaten van het oorspronkelijke bestand intact. Sluit het oorspronkelijke bestand.

4 Klik op het menu "Edit" en selecteer "Vrije transformatie." Draai het beeld met je muis om het recht als de oorspronkelijke scan krom was. Druk op de "Enter" als u tevreden bent dat de foto is recht zijn.

Als de oorspronkelijke foto is gescheurd in meerdere stukken, selecteer het gereedschap Lasso uit het palet tool. Tekenen met je muis om een ​​van de gescheurde stukken te selecteren, klikt u op het menu "Edit" en selecteer "Vrije transformatie." Draai het geselecteerde deel met je muis en verplaats het zo dicht mogelijk bij de andere stukken, zoals je zou doen als je het beeld weer in elkaar werden patchwork met je handen. Druk op "Enter" wanneer u tevreden bent met de positie van het stuk zijn, en herhaal het proces met elke andere stuk.

5 Klik op het menu "Beeld", de muisaanwijzer op "Mode" en selecteer "grijswaarden." Klik op "OK" als daarom wordt gevraagd. Dit zal alle vergeling van de gescande afbeelding te verwijderen. Klik op het menu "Beeld" nogmaals, de muisaanwijzer op "Mode" en selecteer "RGB-kleur." Dit zal het beeld veranderen in full-color mode, waardoor extra opties in een aantal tools.

6 Klik op "Layer," zweven over "Nieuwe aanpassingslaag" en selecteer "Levels." Klik op 'OK'. Dit zal een level aanpassingslaag maken en open het venster "Levels". Controleer de "Preview" in te schakelen als de voorvertoning is nog niet actief is.

7 Klik op de meest linkse pipetpictogram gevonden direct onder de knop "Opties", klik dan op een deel van het beeld dat bedoeld is volledig zwart, zoals een schaduw te zijn. Klik op de meest rechtse pipetpictogram vinden onder de knop "Opties", klik dan op een deel van het beeld dat bedoeld is volledig wit, te zijn zoals een wit overhemd. Dit proces zal het contrast van uw beeld te verbeteren.

8 Klik op de Patch Tool in het palet tool. Tekenen met je muis om een ​​beschadigd deel van een uniform gebied op de foto, zoals de achtergrond te selecteren. Selecteer het keuzerondje "Bron" op de werkbalk opties. Klik in de selectie en houd je muisknop ingedrukt. Sleep de selectie naar een onbeschadigd deel van het beeld en het loslaten van de muisknop los om het beschadigde deel te herstellen, met behulp van het onbeschadigde gebied als een patroon. Herhaal dit proces voor al deze gebieden.

9 Klik op de Healing Brush Tool in het palet tool. Identificeer een klein beschadigde deel van een minder uniform gebied in het beeld en selecteert u de juiste penseelgrootte met behulp van de drop-down menu in de optie werkbalk. Houd de toets "Alt" en klik in de buurt van het gebied dat u wilt vast aan een patroon voor het gereedschap te gebruiken. Verf over het beschadigde deel met het gereedschap totdat u tevreden bent. Herhaal dit proces voor al deze gebieden.

10 Klik op het menu "Filter", de muisaanwijzer op 'Noise' en selecteer 'Ruis reduceren. " Pas de verschillende instellingen met behulp van de schuifregelaars te glad uit de foto totdat u tevreden bent.

Hints

  • Zoom in tot 100 procent of hoger en werken in kleine delen om te voorkomen dat het verlies van detail zonder het te merken.
  • Het verminderen van ruis in het beeld verlaagt ook de hoeveelheid detail aanwezig. Bewaar een kopie van de gerepareerde foto alvorens de "Reduce Ruis" filter, zodat u in staat om terug te keren naar een ongefilterde versie zonder dat het volledig herstellen van nul zal zijn.