HTML-code voor DIVHTML "div" labels bepalen de inhoud van webpagina's. Met behulp van "div" elementen, kunnen webontwikkelaars implementeren pagina ontwerpen, het creëren van gestructureerde content voor gebruikers van de website te bekijken en te interageren met. De HTML-code voor een "div" tag is over het algemeen eenvoudig. Zoals het geval is voor de meeste HTML-elementen, een "div" gaat om een ​​opening tag, een afsluitende tag en inhoud tussen hen. HTML "div" elementen kunnen ook een aantal optionele attributen voor de styling en interactiviteit.

element Tags

De "div" element wordt weergegeven in webpagina's met behulp van de volgende markup code structuur:

<Div> Hier is de inhoud </ div>

Dit is de meest elementaire vorm van "div" element, maar de opmaak kan ook in de opening tag kenmerken vermeld en andere HTML-elementen in de inhoud gebied. A "div" is een logische verdeling van de inhoud van een webpagina, zodat ontwikkelaars vaak gebruik van deze elementen in de verschillende secties binnen een pagina, zoals de koptekst, voettekst, het menu en de inhoud gebieden te definiëren.

Inhoud

HTML-webpagina's kunnen bestaan ​​uit vele soorten content, waaronder tekst, afbeeldingen en andere media. Elk type inhoud kan worden weergegeven in een "div" element. De inhoud van de "div" is wat verschijnt tussen het openen en sluiten van markeringen, die op hun beurt omvatten verder onderliggende elementen. Het volgende voorbeeld markup code toont een "div" element met andere HTML-elementen genest erin, met inbegrip van andere "div" element:

<Div class = "picholder">

<Img alt = "beeld" />

<Div class = "caption"> Hier is een bijschrift voor de foto </ div>

</ Div>

De ouder "div" houdt een afbeelding element en een tweede "div" met wat tekst met betrekking tot de afbeelding in.

CSS

Ontwikkelaars gebruiken CSS (Cascading Style Sheet) code om de layout en de presentatie van inhoud van webpagina's dicteren. CSS declaraties kunnen stijl regels gelden voor alle "div" elementen in een pagina als volgt:

div {

font-size: large;

}

Als alternatief, "div" elementen kunnen bevatten klasse en ID-attributen, waardoor de CSS-code om bepaalde elementen of groepen van elementen voor de styling te identificeren. Het volgende voorbeeld van een HTML-opmaak code geeft de opening tag voor een "div" element met een ID-kenmerk:

<Div id = "footer">

De CSS-code kan dit element uniek te identificeren als volgt:

footer {

color: # 333333;

}

De volgende HTML-code bevat een "div" element van een class attribuut, wat betekent dat het een van een groep van elementen van die klasse op de pagina:

<Div class = "description">

CSS-code kan de "div" elementen van een bepaalde klasse stijl als volgt:

div.description {

font-size: small;

}

optionele kenmerken

Alle HTML-elementen kunnen een aantal optionele kenmerken omvatten. De "div" elementen in een webpagina kan bevatten attributen uitvoering interactieve effecten, het dicteren van JavaScript-functies voor de browser uit te voeren als de gebruiker interageert met elementen met behulp van de muis. Het volgende voorbeeld van een HTML-opmaak code toont het bevestigen van een muis listener functie om een ​​"div" element:

<Div onmouseover = "isOverElement ()">

Deze code zal een JavaScript-functie met de naam "isOverElement" uit te voeren veroorzaken. Vaak worden dergelijke functies gepaard gaan met aanvullende code wanneer de gebruiker de muis rolt het element. Ontwikkelaars kunnen ook functies hechten voor de gebruiker te klikken op "div" elementen.