Tutorial voor een nieuwe computer gebruiker

Tutorial voor een nieuwe computer gebruiker


De computer is een noodzaak voor veel mensen. Het stelt gebruikers in staat om te communiceren met dierbaren ver weg, surfen op het internet, documenten te maken, spelletjes spelen en doen een groot aantal andere dingen. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het belangrijk is voor een persoon om te leren hoe een computer te gebruiken.

instructies

1 Vertrouwd te maken met de fundamentele onderdelen van de computer. De "beeldscherm" of het scherm voor je geeft de informatie die zij ontvangt van de commando's uitgevoerd door de gebruiker. Het "computersysteem" is het rechthoekige doos die belangrijke componenten die nodig zijn voor de werking van die computer zijn bevat.

2 Gebruik de "muis" punt, slepen, selecteren en klikt op de combinaties en pictogrammen. Gebruik de "keyboard" uit te geven commando's, soort cijfers en letters, en het uitvoeren van vele andere functies via de speciale toetsen. Gebruik de "backspace-toets" of de toets "delete" om letters en woorden te verwijderen. Druk op "Enter" om een ​​actie te bevestigen en "caps lock" om alle letters te kapitaliseren.

3 Steek de stekker in de computer. Zet de computer aan door op de uit-knop, die meestal is gelegen aan de voorzijde van het computersysteem. Wacht tot de computer te laden.

4 Gebruik de muis om software-applicaties die je nodig hebt om gebruik te openen. Als u wilt pictogrammen te openen op het bureaublad, dubbelklikt u op hen. De "desktop" is de primaire scherm dat u zien wanneer de computer volledig is geladen. Beschouw het bureaublad als je "starting point ', zoals het icoontjes die je zal leiden tot alle andere applicaties en programma's geïnstalleerd op de computer bevat. Om een ​​venster te sluiten, klikt u op de "X" knop aan de bovenkant van het scherm.

5 Open een webbrowser om te beginnen met surfen op het internet. Web browsers zijn Mozilla Firefox en Internet Explorer. Klik op "Start" en vervolgens op "Alle programma's." Kijk voor een webbrowser en klik er eenmaal op om het te openen. Als er een snelkoppeling op uw bureaublad, dubbelklik erop om te openen.

6 Typ het adres van de website in de "adresbalk" vinden in het bovenste gedeelte van het browservenster, en dan druk op "Enter."

7 Sluit alle toepassingen en klik op "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer "Turn off computer" en klik op "Turn Off" af te sluiten, of "Restart" om de computer opnieuw op te starten.