Tips voor het formatteren van een 100 MB Zip-Disk

Iomega Zip Drive biedt een draagbaar medium density (100MB of 250MB) floppy drive die via de parallelle printerpoort van een computer verbindt. Hoewel het niet zo handig als een flash drive, het werkt nog steeds goed voor het overbrengen van gegevens naar oudere computers zonder USB-poorten. Hier zijn een paar tips voor de configuratie en het formatteren Zip-disks, uitgevoerd op een Windows 98 computer.

Hoe maak je een Zip schijf formatteren

Om een ​​Zip-schijf te formatteren, plaatst u de cartridge in de drive, dubbelklikt u op het pictogram Deze computer op het bureaublad van Windows, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Zip-drive en kies formaat. Selecteer de gewenste opties en klik op de knop Opmaak. Er zal een bericht waarschuwing dat alle gegevens verloren zullen gaan verschijnen. Klik op de OK-knop en vervolgens na een paar minuten, zal de schijf geformatteerd. Formatteren wist alles van de schijf. Er is geen manier om de gegevens te herstellen nadat de schijf is geformatteerd.

Wanneer Short Format gebruiken

De optie korte formaat markeert elk bestand als verwijderd, maar niet de tijd nemen om het oppervlak van de schijf te wissen. Deze optie biedt een handige manier om de hele schijf snel wissen zonder elkaar bestand of de map handmatig te verwijderen. Een korte-formaat duurt slechts enkele seconden.

Wanneer Long formaat te gebruiken

De optie lang formaat herschrijft de hele schijf. Het wist de directory, verwijdert wachtwoordbeveiliging en scrubs het oppervlak van de schijf. Deze optie biedt een veilige methode voor het verwijderen van alle bestanden en opnieuw initialiseert de schijf alsof het nieuw. Een lang formaat duurt ongeveer tien minuten om een ​​100 MB schijf te formatteren.

Andere opmaak opties

Er zijn twee andere opties beschikbaar bij het formatteren van een Zip-schijf. De eerste is een tekstvak waarin een naam voor de schijf kan worden ingevoerd. Een volumenaam biedt een manier om de inhoud van elke schijf te identificeren en houdt ze overzichtelijk. Namen kunnen maximaal 11 tekens lang zijn en kan zowel hoofdletters en kleine letters, cijfers en bepaalde speciale tekens. Spaties zijn niet toegestaan.

De andere optie is een selectievakje om de schijf bootable te maken. Hiermee wordt het besturingssysteem bestanden op de schijf als het is geformatteerd. Aangezien de meeste Zip-drives zijn afneembaar en kunnen niet worden opgenomen in de BIOS-opstartvolgorde, is er geen reden om deze instelling te gebruiken.

Het beveiligen van de Schijf

Na een schijf is geformatteerd, kan het zijn beveiligd met een wachtwoord om anderen te lezen of te schrijven om het te beperken. Dubbelklik op het pictogram Deze computer vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram van de Zip-drive. Kies Eigenschappen, ga dan naar het tabblad Iomega. Op dit tabblad zijn een aantal opties voor zowel het station en de schijf momenteel in het station. Naar de onderkant van het scherm is een beschrijving van de schijf vervolgens een knop genaamd wijzigen. Klik op deze knop om de bescherming te openen. Zodra deze pagina wordt geopend, kiest het niveau van bescherming, voert u een wachtwoord in en klik op de knop OK. Dit zal een wachtwoord beveiligen van de schijf.