Wat is DM Cache?

Een DM cache is een manier om extra opslagruimte op een data-opslag-netwerk te creëren. "DM" is een afkorting voor "Device Mapper," een Linux tool voor het maken van een DM cache. U kunt een DM cache gebruiken om extra opslagruimte te voorzien, het verbeteren van de prestaties van uw systeem en de mogelijkheid om "schaal" - of te laten groeien - de toegenomen vraag te voldoen van gebruikers.

apparaat Mapper

Apparaat Mapper is een Linux-onderdeel dat logische volumes kaarten - opslag blokken gegevens - op de fysieke opslagruimte beschikbaar. Apparaat Mapper creëert ook virtuele apparaten te lezen en te schrijven blokken van gegevens en in kaart de gegevens op het geheugen ruimten. Wanneer een systeem slaat gegevens op in een cache DM plaats van fysiek geheugen, de inrichting mapper stuurt query's voor data naar de cache, waardoor de tijd snijdt voor het herstellen van de gegevens.

Structuur cache

Een DM cache bestaat uit het er gegevens in het cachegeheugen en de metadata die ermee verbonden zijn. Metadata is data over data: de inhoud van een bestand, de grootte, het formaat van de gegevens opgeslagen in enzovoort. Wanneer het apparaat Mapper stuurt een blok van gegevens aan de cache, probeert de computer een leeg blok om de informatie te houden te vinden. Als er geen zijn, wordt gezocht naar een blok van gegevens kan vervangen, zoals een blok dat niet veel recent gebruik heeft gezien. Deze gegevens worden teruggestuurd naar het geheugen.

voordelen

DM caches gebruik maken van een vereenvoudigde structuur, waardoor ze flexibel en gemakkelijk aan te passen maakt. Gebruikers kunnen de blokgrootte en de cache capaciteit op basis van de hoeveelheid gegevens die het moet behandelen of de waarde van de gegevens aan te passen. Als een bepaalde applicatie moet een groot aantal gegevens in volgorde op te slaan kunnen gebruikers de cache daartoe configureren. Als een gebruiker wil informatie in een database tegelijk opnemen met de cache, zal dat geen invloed hebben op de activiteiten van de cache's.

nadelen

Een nadeel van een DM-cache is dat het Linux beperkte ruimte heeft voor het opslaan van metadata. Als de cache is groot en bevat veel kleine blokken, die leidt tot veel metagegevens voor de opgeslagen informatie. Om dit probleem op te lossen, moet de gebruiker de blokgrootte verhogen. Een ander mogelijk probleem is dat, na een server crash, kan de cache metadata niet meer overeen met de inhoud cache, hoewel het mogelijk is de juiste configuratie uiteindelijk herstellen.