Wat zijn de voordelen van Tabbed Browsing?

Tabbed Document Interface, beter bekend als browsen met tabbladen, is de functionaliteit die het mogelijk maakt afzonderlijke documenten open en actief in hetzelfde browservenster. De tabbladen fungeren als een grafische widget waarmee de gebruiker klikt om pagina's te schakelen. Deze functie stelt gebruikers in staat om verschillende pagina's, zoals tekst en video-inhoud draaien, gelijktijdig zonder dat één sluiten of verplaatsen tussen vensters. Browsen met tabbladen is een eenvoudige functie die aanzienlijk bijdraagt ​​aan het maken van het internet gemakkelijker te navigeren.

computer Resources

Voorafgaand aan het browsen met tabbladen, de meeste browsers moesten vertrouwen op het openen van verschillende vensters van de browser naar elke website te bekijken. Dit eist zijn tol op de computer van de middelen; geheugen moet apart worden gecached voor elke open browser en het kan aanzienlijk vertragen prestaties van een computer. Tabbed browsing consolideert dit alles geheugen in een cache. Omdat de computer herkent de browser als slechts één programma, wordt de cache geïsoleerd en gereserveerd voor exclusief gebruik van de browser.

Spam / Pop-ups

Wanneer gebruikers tegenkomen twijfelachtige sites, deze sites bieden vaak advertenties en vragen informatie via meerdere pop-ups. Hoewel er browser functies die pop-ups uit te schakelen, deze zijn niet onfeilbaar en zijn gemakkelijk omzeild door meer recente code. Meer extreme sites kunnen commando's starten om honderden pop-ups binnen enkele seconden te creëren, die een zware tol op de prestaties van de computer neemt. Met browsen met tabbladen, kunnen gebruikers de browser standaard naar nieuwe verbindingen te openen in tabbladen in plaats van vensters in te stellen. Door dit te doen kan de gebruiker in staat om alle ongewenste pop-ups te sluiten door simpelweg één browservenster te sluiten.

doeltreffendheid

Eén van de belangrijkste argumenten voor het gebruik van tabbed browsing, is dat het de efficiëntie van het navigeren het internet toeneemt. Een bijzonder voordeel heeft betrekking op "Back" knop van de browser; voor browsen met tabbladen, moesten gebruikers klikken op de "Back" knop meerdere keren terug naar een website van de homepage te gaan. Tabbed browsing houdt elke webpagina zoals het is; gebruikers kunnen verschillende sub-secties in nieuwe tabbladen te openen met behoud van de hoofdpagina in de oorspronkelijke staat. Dit is vooral handig bij het navigeren sites met een aanzienlijke hoeveelheid content, zoals encyclopedische websites en informatie portals.

Gebruik en Best Practices

Patrick Dubroy en Ravin Balakrishnan van het ministerie van Wetenschap aan de Universiteit van Toronto voerde een studie gebruik van tabbed browsers in 2010. Hun onderzoek naar het gebruik van tabs dan windows resulteerde in een significante voorkeur voor browsen met tabbladen: mensen waren meer dan 10 keer meer waarschijnlijk tabbladen te gebruiken dan windows. Als gevolg hiervan, webdesigners moeten best practices overwegen bij het maken van de links op hun websites. Zo moeten verbindingen worden gecodeerd openen in de browser of een nieuwe tab. Browser-ontwikkelaars zijn ook begonnen om code sneltoets functies om eenvoudig schakelen tussen tabbladen.