Hoe maak je een tweede interne harde schijf installeren

Hoe maak je een tweede interne harde schijf installeren


Harde schijven kunnen worden gezien als digitale archiefkasten - ze slaan alle gegevens en bestanden die u en uw computer nodig om te werken. Net als archiefkasten, kan de harde schijf van een computer geworden opgevuld, waardoor de prestaties van de machine.

Als uw harde schijf wordt steeds overvol, kunt u een tweede interne harde schijf in desktop-computer te installeren. Na de installatie kunt u een aantal van uw bestanden naar de nieuwe harde schijf, het vrijmaken van ruimte en het herstel van de prestaties van de computer.

instructies

1 Schakel de computer uit en koppel alle kabels en aansluitingen die eraan verbonden zijn.

2 Verplaats de computer op een vlakke, schone werkoppervlak.

3 Verwijder de schroeven waarmee de service panel van de computer op zijn plaats. Er kan een duimschroef plaats van traditionele bouten in dit gebied, afhankelijk van de computer merk.

4 Plaats de nieuwe harde schijf in een lege harde schijf bay. Bevestig de harde schijf met de schroeven die kwam verpakt met het.

5 Sluit de harde schijf aan op een beschikbare SATA-poort op het moederbord van de computer. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de connector aan de achterkant van de harde schijf.

6 Bevestig een beschikbare SATA power connector aan op de netaansluiting aan de achterkant van de harde schijf.

7 Vervang de service paneel op de computer zaak. Maak de duimschroeven of regelmatige schroeven om het paneel veilig te stellen.

8 Bevestig de kabels en aansluitingen die zijn aangesloten op de computer.

9 Zet de computer aan en laat het volledig op te starten.

10 Treed binnen in schijfbeheer hulpprogramma's van uw besturingssysteem om de harde schijf te configureren voor gebruik. Als de harde schijf al is geformatteerd kunt u in staat om deze stap overslaan.

Hints

  • Deze tutorial is voor de moderne computers met een SATA-schijf-interface. Als uw computer is een oudere met een PATA-verbindingen, moet u een PATA lint kabel te gebruiken in plaats van een SATA-kabel, een perifeer power connector in plaats van een SATA power connector en stel uw jumpers dienovereenkomstig.
  • Statische ontlading kan schade aan de computer, het creĆ«ren van een groot aantal mysterieuze fouten als het niet helemaal te doden. Bescherm uw computer tegen statische ontlading door het dragen van een antistatische polsband, staande op een anti-statische vloermat of zo nu en dan het aanraken van een stuk ongeverfd metalen om de statische die is opgebouwd in uw lichaam te ontladen.