Hoe te verwijderen van een onbekend virus vanaf een computer

Elke week een virus scan moet worden gedaan op een computer die verbinding maakt met het internet op een dagelijkse basis. Dit geldt ook als u geopend e-mails van mensen die je niet kent of foto's, muziek of toepassingen downloaden van het internet. Juist omdat de antivirussoftware u dat u een virus niet heeft gewaarschuwd, betekent niet dat je niet. Sommige nieuwe virussen worden niet bijgewerkt in de antivirus-software wanneer ze voor het eerst rond te komen. Leer hoe u een onbekend virus van een computer veilig en met succes te verwijderen.

instructies

Hoe te verwijderen van een onbekend virus vanaf een computer

1 Update uw antivirussoftware online om updates voor pas ontdekte virussen te krijgen. Om dit te doen, open uw antivirussoftware en klik op bijwerken. Laat de software bij te werken.

2 Herstart de computer in de veilige modus voor onbekende virus te verwijderen op een computer. De reden is dat je niet weet of het virus wordt uitgevoerd in de achtergrond of niet. Klik op de startknop en zet de computer uit. Als het vakje verschijnt de vraag of u wilt starten of af te sluiten, kiest u "Restart."

3 Druk op F8 wanneer het eerste scherm verschijnt. Dit is waar je een knipperende cursor in de rechter bovenhoek ziet. Houd het raken van de F8-toets totdat u worden genomen om een ​​scherm met witte schrijven. Daar vindt u een lijst van dingen te doen zien. Selecteer de veilige modus door het indrukken van het aantal aan de voorkant ervan.

4 Start het antivirusprogramma te scannen zodra u de pictogrammen op het bureaublad te zien. Dit scherm ziet er anders uit, maar maak je geen zorgen; u bent op de juiste plaats. Laat het virus software om bestanden, schijven en mappen scannen. Scanning is niet compleet totdat u bevestiging van de software die u gebruikt. Als er een virus wordt gevonden, zal een scherm verschijnen waarin u wordt gevraagd wat te doen.

5 Plaats alle geïnfecteerde items in quarantaine, en laat de software verder gaar.

6 Herstart de computer in de normale modus hardlopen en doe een scan om te controleren of uw computer schoon is.

Hints

  • Ga niet door het gebruik van een computer als je denkt dat je een virus van welke aard dan ook.