Lexmark X5690 wordt niet afgedrukt

De Lexmark X5690 is een alles-in-one printer die wordt geleverd met een aangesloten copier tray en kan kopiƫren, scannen en afdrukken van documenten en middellange-grade foto's. Als uw printer niet goed werkt, gaan door een aantal fundamentele stappen voor probleemoplossing kan besparen u de tijd en de kosten van het nemen van het in de winkel of te bellen naar de klantenservice.

instructies

1 Zorg ervoor dat de printer beschikt over voldoende inkt en papier.

2 Controleer het LCD-scherm van uw printer voor foutmeldingen. Sommige foutmeldingen houden de printer uit te werken totdat ze worden ontslagen, dus druk op de "OK" of op de knop voor een ieder.

3 Druk een testpagina rechtstreeks vanaf de printer via het LCD-scherm door op 'Menu', 'Opties', 'Print testpagina af. " Als dit werkt, zorg ervoor dat de kabel van de printer stevig is aangesloten op de computer (proberen te trekken uit de beide uiteinden en opnieuw aan te sluiten) en druk een testpagina af vanuit uw document op uw computer.

4 Installeer de printer drivers. Dit zijn kleine bestanden die uw computer geeft de informatie die zij nodig heeft om te herkennen en gebruik maken van deze specifieke printer. Ze kwamen met de printer op een cd, en als je de cd niet kunt vinden, ze zijn gemakkelijk online beschikbaar (zie referentie). Zet in de CD, of download de file voor uw besturingssysteem, dan wanneer het venster verschijnt, dubbelklikt u op het pictogram "Install" en volg de instructies op het scherm. Zij kan eisen dat u uw computer opnieuw op te starten, dus zorg ervoor dat u andere programma's voor sluitingstijd opgeslagen.

5 Start je computer opnieuw op. Nadat de computer volledig is opgestart, schakelt u de printer uit en weer aan. Soms zet dit de communicatie tussen de computer en printer.

6 Bel Lexmark klantenservice als geen van deze stappen het oplossen van problemen te helpen. U kunt gewoon een defecte printer en Lexmark kan bereid zijn te repareren of te vervangen zijn.