Hoe vindt u verborgen webpagina's

De Web verbindt stukken aan elkaar, maar - door een ongeval of design - sommige pagina's worden soms verloren in de shuffle. Soms is een webpagina te bewerken verwijdert de laatste schakel naar een andere pagina en nu is het verborgen. Er is een goede kans dat je kunt nog steeds vinden, tenzij het is vanaf de webserver is verwijderd.

Gebruik Google Site Search

Gebruik Google om te zoeken naar de pagina, maar voeg een beperking van welke sites de zoekmachine zal terugkeren. Bijvoorbeeld, zoeken naar "iPhone website: apple.com," en slechts pagina's op de website van Apple terug te komen in een zoekopdracht. Dit is de makkelijkste manier om een ​​pagina die per ongeluk heeft verborgen te vinden; Google aan een specifieke plaats voor de tekst die u kunt verwachten op de ontbrekende pagina te verschijnen doorzoeken.

Probeer een Directory Listing

Sommige webservers terug een lijst van alle bestanden in een map als je vraagt ​​om een ​​URL die eindigt met een "/" karakter. Als je denkt dat je weet in welke map een ontbrekend bestand bevat, kunt u proberen dat als een URL. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar "http://www.somesite.com/members/members.html&quot ;, proberen" http://www.somesite.com/members/" en kijk of een directory listing terugkomt.

Wijzig de URL

Bepaalde URL's maken het duidelijk welke onderdelen kan worden aangepast om andere bestanden. Als je op de pagina "http://www.somesite.com/2014/index.html&quot ;, probeer het veranderen van de 2014 nog een jaar om te zien of een eerdere jaar pagina's zijn nog steeds op de site. Dit kan ook werken met andere vormen van serienummers in een URL.

Neem contact op met de Webmaster

Afhankelijk van wat er ontbreekt gegaan en of u denkt dat de uitgever bedoeld om het te verwijderen of het werd verloren door een ongeluk, de webmaster van een website is de persoon die het meest over wat er op de site kent. De meeste websites publiceren van een e-mailadres of een formulier voor de webmaster; neem dan contact op hem en vragen over de pagina die u zoekt. Als de webmaster betekende dat het moet worden gepubliceerd, moet de pagina terug op het web met een duidelijke link naar het vrij snel daarna.

Verken de Deep Web

The Deep Web verwijst naar websites die niet vertonen in de standaard zoekmachines en die ontsnappen aan de aandacht van de normale technieken die worden gebruikt om te categoriseren en indexeren van het web. Sommige van deze sites kunnen bewust geen indexering om illegale of grijze markt diensten te verlenen, maar de meeste van de Deep Web bestaat uit databases met informatie die niet bestaat in webpagina vorm tot een bepaalde zoekopdracht levert een pagina met resultaten. Diepe webbronnen kan soms worden gevonden door het onderzoeken van het baanoppervlak dat in zoekmachines weergegeven of door zoekmachines specifiek ontworpen om de diepe web te zoeken.