Toegang krijgen tot My Home Network op mijn laptop, terwijl de Desktop is uitgeschakeld

Networking brengt verschillende computers met elkaar, zodat u services, randapparatuur en bestanden kunnen delen. Professionele grootschalige netwerken gebruiken servers om de gegevens te organiseren en dus kan op elk moment toegang tot alle data, zolang de server ingeschakeld is. In een thuisnetwerk, echter, je bent veel minder kans op een file server. Als uw thuisnetwerk is opgezet met een router, hub of switch (zoals de meeste moderne netwerken zijn), dan alle computers toegang tot het netwerk locaties die zijn ingeschakeld. Als uw netwerk is gecentraliseerd via een desktop computer, zal deze computer moeten worden ingeschakeld voor het netwerk te werken. Dit veronderstelt dat uw netwerk is aangesloten via een router, hub of switch.

instructies

1 Draadloze verbinding als uw laptop en de router beide ondersteunen. Rechtermuisknop op het pictogram voor draadloze communicatie in het systeemvak. Klik op de naam van uw netwerk, voer dan de draadloze wachtwoord.

2 Contact maken met een Ethernet-kabel als je niet draadloos kunt verbinden. Sluit een Ethernet-kabel op uw computer aan de ene kant, en in de router aan de andere.

3 Gebruik het netwerk als je wilde. Ga online of toegang tot andere bestanden. U kunt alleen toegang krijgen tot bestanden van computers die zijn ingeschakeld. Klik op 'Start' en vervolgens uw gebruikersnaam. Klik op "Network" aan de zijkant en aan te sluiten op beschikbare computers.