Hoe te Rijen verwijderen uit een array in PHP

Hoe te Rijen verwijderen uit een array in PHP


Arrays zijn krachtige programmering structuren die meerdere waarden binnen één variabele bevatten. Met behulp van arrays helpt programmeurs voorkomen dat het schrijven repetitieve, volumineuze code. Arrays doen huidige problemen zou je niet tegenkomen tijdens het gebruik van gewone variabelen, dat wel. Je moet weten hoe je elke rij te manipuleren dan alleen bellen door de naam array en rijnummer. In PHP zijn er ingebouwde functies die deze aanpakken, zoals "unset ()" en "count ()." Met "unset ()" naar rijen uit arrays op verschillende manieren te verwijderen.

instructies

1 Creëer een variabele en zet de waarde op de toets voor de rij die u wilt verwijderen uit de array te passen. Elke rij heeft een sleutel, beginnend met het getal nul en verhogen met een voor elke nieuwe rij. Passeren de array in de "unset ()" functie en geef de variabele als de sleutel. Bijvoorbeeld:

$ Variable = 5;

unset ($ arraynaam [$ variabele]);

De bovenstaande code verwijdert de zesde rij uit een reeks genaamd "arraynaam."

2 Selecteer een array rij zijn waarde door een variabele op de gewenste waarde eerste en gebruiken die variabele als rijsleutel in de uitgeschakelde () functie:

$ Variable = "Naam";

unset ($ arraynaam [$ variabele]);

De bovenstaande code verwijdert een rij met "naam" als de waarde ervan.

3 Verwijder alle rijen in een keer met behulp van een "foreach" loop structuur. Bijvoorbeeld:

foreach ($ arraynaam als $ i => $ variable) {

Unset ($ array [$ i]);

}

Vervang "$ variabele" met het aantal keren dat u wilt dat de "unset ()" functie zich te herhalen. Stel een variabele "count ($ arraynaam)" om dynamisch te tellen het aantal rijen in de matrix die u nodig hebt om door te gaan. De "$ i" variabele is de teller en het zal de waarde te verhogen met één toe telkens de code herhaalt binnen de "foreach" loop.

Hints

  • Back-up van de PHP-code voordat u wijzigingen in de arrays. Als de array een database zal beïnvloeden, dan moet u een back-up van de database als goed.