Wat is het verschil tussen een Laptop & Desktop externe harde schijf?

Wat is het verschil tussen een Laptop & Desktop externe harde schijf?


Externe harde schijven zijn degenen die u de stekker in, via een kabel, naar uw computer. Binnen in het geval van uw externe harde schijf is in feite, ofwel een laptop of desktop harde schijf.

vormfactoren

Een "vormfactor" is de fysieke grootte van een computer of een deel. In het geval van harde schijven, zijn er hoofdzakelijk twee vormfactoren, desktop en laptop. De desktop is groter, met een 3,5 inch breedte, dan de 2,5 inch breedbeeld laptop drive. Laptop drives zijn ook dunner, hoewel slim "low profile" desktop drives bestaan.

Inside Your externe harde schijf

Externe harde schijven zijn opgebouwd uit een behuizing en een interne drive. Als u de behuizing van het station verwijderd, binnen zou je ofwel een desktop of laptop interne schijf te vinden. De behuizing, welke poorten bevat voor het aansluiten van een externe kabel tussen de drive en een computer, maakt de drive "extern."

interfaces

Externe schijven gebruiken bijna altijd een Serial Advanced Technology Attachment (SATA) harde schijf-interface binnen. Deze interface maakt het mogelijk om de eSATA (externe SATA) poort op uw computer. Interne harde schijven zijn meestal SATA ook, maar veel oudere Integrated Drive Electronics (IDE) schijven zijn nog steeds in gebruik. Deze schijven verschillen fysiek door de twee rijen van pinnen in de rug, terwijl SATA-schijven niet dit soort pin te gebruiken.

Externe harde schijven voor laptops

Externe harde schijven voor laptops meestal gebruik van een 2,5-inch laptop rijden en geen power adapter niet nodig is, omdat dat de mobiliteit in gevaar zou brengen. Ze komen niet met een stand, maar soms komen met een zakje of beschermende draagtas.