Hoe te Lagen ordenen in GIMP

Hoe te Lagen ordenen in GIMP


De GNU Image Manipulation Program, of GIMP is een gratis te downloaden foto editing programma dat ook gebruikt kan worden voor digitaal schilderen. Een van de deugden van een programma als dit is de mogelijkheid om te werken in lagen. Dit betekent dat het mogelijk is om verschillende delen van een beeld op verschillende delen hebben een bestand, dat aan een deel van een beeld niet de anderen te beïnvloeden. Het organiseren van lagen in GIMP is eenvoudig, en er zijn drie belangrijke manieren om je lagen te wijzigen.

instructies

1 Kijk voor het vak "Lagen, kanalen, paden, ongedaan maken --- Borstels, Patronen, Verlopen." Er is een doos daarbinnen label "Lagen," en het toont alle lagen die momenteel in uw afbeelding. Als u een laag wilt verplaatsen, klikt u op het kleine doos die je laag en sleep deze naar boven of beneden in de bestelling. Dit verandert wanneer de laag in de stapel weergegeven.

2 Klik op de laag die u wilt verplaatsen binnen het vak "Lagen". Het wordt gemarkeerd met een grijze balk worden. Op de bodem van de doos "Lagen" zijn twee pijlen, één met de punt omhoog en één naar beneden wijst. Klikken op de pijl naar beneden beweegt de laag verder omlaag in de stapel, en klik op de pijl omhoog beweegt in de stack.

3 Klik op de laag die u wilt bewegen zodat het wordt gemarkeerd met een grijze balk. Klik op de optie "Layer" in het hoofdvenster en kijk naar de drop-down menu. Beweeg uw muis over de "Stack" optie om een ​​nieuw venster te brengen. U zult opties moet uw lagen omhoog, omlaag, naar de bovenkant of onderkant.

Hints

  • Achtergrondlaag geen transparante laag; Het is een laag die volledig beslaat een witte veld. Er beweging als elke andere laag maar andere lagen omvatten.
  • In de optie 'lagen', "merge down" zal de geselecteerde laag met de laag eronder fuseren.