Hoe te Spiral Fermat in MATLAB Plot

Hoe te Spiral Fermat in MATLAB Plot


Fermat's spiraal is een speciaal type van Archimedes-spiraal. Archimedes-spiraal worden beschreven door de vergelijking r = a

(theta ^ (1 / n)), waarbij "r" de radiale afstand "theta" is de polaire hoek en "n" is een constante die verandert hoe dicht de spiraal verpakt. Wanneer n = 2, r = 2 ^ a ^ 2 theta en de spiraal Fermat spiraal genoemd. Voor een bepaalde positieve waarde van theta, zijn er twee waarden van "r": r = a (theta ^ (1/2)) en r = -a (theta ^ (1/2)). Dit resulteert in een symmetrisch spiraalvormig over de oorsprong.

MATLAB is een software applicatie ontwikkeld door MathWorks voor technical computing. Veel wetenschappers en ingenieurs gebruiken MATLAB om data-analyse en visualisatie van gegevens uit te voeren. U kunt MATLAB gebruiken om Fermat's spiraal plotten.

instructies

1 Type "a = 2" in het Command-venster.

2 Type "theta = 0: (2

pi) / 100: (10 pi)" naar een reeks van waarden te genereren "theta."

3 Type "r_pos = a * (theta. ^ (1/2))" naar de positieve waarde van "r" berekeningen voor elke waarde van "theta."

4 Type "r_neg = -a * (theta. ^ (1/2))" naar de negatieve waarde van "r" voor elke waarde van berekenen "theta."

5 Type "polar (theta, r_pos, 'k-')" naar het positieve deel van de spiraal op poolcoördinaten in zwarte plotten.

6 Typ 'wacht even, polaire (theta, r_neg,' r- ') "om het negatieve deel van de spiraal op dezelfde poolcoördinaten in het rood te plotten.

Hints

  • U kunt ook plot Fermat spiraal op cartesiaanse coördinaten in plaats van poolcoördinaten. Zodra u uw waarden "theta", "r_pos" en "r_neg, hebben berekend" ze converteren naar rechthoekige coördinaten met behulp van de "" functie, bijvoorbeeld "Pol2cart [x_pos, y_pos] = pol2cart (theta, r_pos)." plot dan de punten met de functie "Plot", bv type "plot (x_pos, y_pos)." Herhaal dezelfde stappen voor het positieve deel van de spiraal van Fermat.