Hoe maak je een afbeelding van een NTFS-Drive in Linux

Hoe maak je een afbeelding van een NTFS-Drive in Linux


De NT File System is een organisatie voor data en metadata op opslagapparaten, gemaakt door Microsoft. Oorspronkelijk NTFS werd alleen ondersteund door verschillende versies van het Windows-besturingssysteem; later, andere besturingssystemen, zoals Linux, werd in staat om toegang tot NTFS-schijven. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een ​​sector-by-sector kopie te maken - ook wel een 'beeld' - van de inhoud van een NTFS-station. Bijvoorbeeld, dit is handig wanneer die inhoud moeten snel worden hersteld en / of op meerdere computers. U kunt een afbeelding van een NTFS schijf met behulp van Linux te maken.

instructies

1 Log in om je Linux-computer als de gebruiker "root." Log in als je gewone gebruiker als je Linux installatie verbiedt "root" logins.

2 Start een command shell door te klikken op het pictogram "Terminal" op de grafische desktop, of door in te loggen in de tekst mode in de eerste plaats.

3 Typ de volgende opdracht in de shell:

dd if = / dev / sda1 of = / dev / sdb2

als je ingelogd als root, of het volgende commando

sudo dd if = / dev / sda1 of = / dev / sdb2

als je ingelogd bent als je gewone gebruiker. Vervang "/ dev / sda1" door de Linux naam van het NTFS-station waarvan u de inhoud wilt afbeelding. Vervang "/ dev / sdb2" door de Linux naam van de partitie waar het beeld zal worden gecreëerd. Druk op Enter." Wanneer het commando "dd" is voltooid, zal de reserve-partitie een perfect beeld van het NTFS-station bevatten.