Hoe maak je harde schijf kopiëren naar een nieuwe computer

Hoe maak je harde schijf kopiëren naar een nieuwe computer


Wanneer u een nieuwe computer te kopen, is het belangrijk om al uw bestanden van uw oude harde schijf naar uw nieuwe, vooral als ze zijn dierbare foto's of dat u van hen afhankelijk zijn voor school of werk. Als je gewoon wilt overzetten van bestanden, kunt u de computers de bestanden te verbinden met een Ethernet-kabel en dumpen van de ene naar de andere, zelfs als de twee computers hebben verschillende besturingssystemen. Overbrengen complete harde schijven compliceert het proces, omdat het gaat om de overdracht van programma's en systemen naast afzonderlijke bestanden.

instructies

1 Een back-up van uw bestanden en andere gegevens. Als er iets ergs gebeurt bij het kopiëren van de harde schijf naar een nieuwe computer, zul je op zijn minst de bestanden en programma-informatie een back-up. U kunt dit doen door het opslaan van de digitale gegevens op een externe USB harde schijf of door de aankoop van harde schijf klonen software.

2 Formatteren van uw nieuwe harde schijf. Een harde schijf kan geen gegevens op te slaan, tenzij het is geformatteerd. De meeste nieuwe computers worden geleverd met pre-geformatteerde harde schijven. Het formatteren van een harde schijf verwijdert alle informatie die momenteel opgeslagen op, dus wees voorzichtig met deze stap. Om de schijf te formatteren, ga naar "Mijn Computer", klik met de rechtermuisknop op het station dat u wilt opmaken, en klik op "Format" in het menu dat verschijnt.

3 Handmatig gegevens te kopiëren. Installeer je oude harde schijf in uw nieuwe computer als secundaire schijf, of installeer je nieuwe harde schijf in uw oude computer als de primaire schijf. Verplaats alle informatie van de oude aandrijving aan nieuwe, behalve het WIN389.swp bestand. Schakel de computer uit, installeer de harde schijven terug in hun juiste plaatsen en de computer opnieuw op te starten.

Opmerking: deze stap niet compleet als u kiest voor stap vier in plaats.

4 Installeer de overdracht software. De volgende stappen zijn afhankelijk van het programma dat u kiest, maar alles zal u begeleiden door het proces van het verplaatsen van uw oude harde schijf naar uw nieuwe van uw computerscherm. Move Me, Drive Backup Express, DriveImage XML en XXCLONE zijn ontworpen voor Windows-besturingssystemen, terwijl programma's als Clonezilla en EASEUS Disk Copy harde schijven op verschillende operating platforms kunnen kopiëren.

Opmerking: Je hoeft niet nodig om deze stap te voltooien als je stap drie afgesloten.

5 Organiseer uw bestanden. Bepaal hoe u bestanden beheren op uw nieuwe computer, en daarom organiseren. Beslis welke pictogrammen u wilt op uw bureaublad en welke u wilt verborgen te houden snelkoppeling. En tot slot, veel plezier met uw nieuwe computer.