Hoe te repareren harde schijf PCB Printed Circuit Boards

Hoe te repareren harde schijf PCB Printed Circuit Boards


Vele mislukkingen harde schijf worden veroorzaakt door problemen met de PCB. Als uw harde schijf draait niet wanneer hij wordt aangezet, kan PCB vervanging kunt u uw gegevens te herstellen. PCB vervanging zal niet alles oplossen harde schijf mislukkingen, echter, en zoals de meeste andere doe-het-zelf reparaties, kan hij alle resterende garantie op de drive vervalt. Dit proces moet alleen worden gebruikt als een laatste redmiddel nadat alle andere mogelijkheden zijn uitgeput. Als u niet vertrouwd bent presterende zelf reparaties, zullen veel data recovery bedrijven deze taak uit te voeren - voor een vergoeding.

instructies

Hoe te repareren Hard-Drive Printed Circuit Boards

1 Hoe te repareren harde schijf PCB Printed Circuit Boards

Mechanische storing in de harde schijf is niet door de gebruiker servicable; PCB vervanging zal dit probleem niet oplossen.

Bevestigen dat de PCB daadwerkelijk moet worden vervangen. Als uw harde schijf wanneer hij wordt aangezet spins of maakt klikkende geluiden, de fout is mechanisch en professionele data recovery nodig. Als de drive doet niets als ingeschakeld of sluit af met tussenpozen, kan de PCB zijn in gebreke is gebleven.

2 Hoe te repareren harde schijf PCB Printed Circuit Boards

Specialty ster of hex schroevendraaiers zijn vaak nodig om de printplaat uit het station verwijderen.

Zoek een geschikte vervanger PCB. Om dit te doen, zult u het modelnummer van de PCB's, die meestal ergens geëtst op het bord zelf nodig hebben. Om de printplaat te verwijderen, verwijder de schroeven dat het bevestigen aan het station en zorgvuldig koppel de lintkabel. Veel fabrikanten harde schijf te gebruiken, speciaal gevormde ster of hex schroeven, dus zorg ervoor dat de juiste schroevendraaier te gebruiken om te voorkomen dat het strippen. Het scheuren van het lint kabel zal de drive onherstelbare te maken, dus wees zacht; het moet gratis met minimale kracht.

3 Koop een vervangende printplaat. Deze kunnen vaak moeilijk te vinden, maar veel online resellers bieden een breed scala; moet u contact opnemen met zoveel verkopers als je kunt. U krijgt een identieke raad nodig hebben, zowel in fysieke vorm en grootte, alsmede modelnummer; substitutie van verschillende boards kan permanent verlies van gegevens tot gevolg hebben.

4 Sluit de vervanging printplaat. Zachtjes sluit het lint kabel; zorg ervoor dat het volledig is aangesloten voor het monteren van de printplaat om de aandrijving met de schroeven die u eerder verwijderd. Zorg ervoor dat de PCB precies mounten als het origineel was gemonteerd.

5 Hoe te repareren harde schijf PCB Printed Circuit Boards

Sluit alleen de voedingskabel (meestal rood, geel en zwart) op het eerste.

Testen of de nieuwe PCB werkt door het uitschakelen van de computer en het aansluiten van alleen de macht lijn naar de drive. Wanneer u op de knop om de computer weer aan te zetten, moet de aandrijving draaien. Als er sprake lijkt te goed te spinnen, zet de computer weer uit en sluit de harde schijf als het normaal zou worden geconfigureerd om uw gegevens te herstellen.

6 Snijd de stroom uit en trek de schijf als de harde schijf niet te spinnen of maakt ongewone geluiden bij ingeschakeld. Zorg ervoor dat u de PCB naar behoren en dat het stevig vast zit aangesloten. Als u deze stappen hebt uitgevoerd, zoals vermeld en de harde schijf nog steeds niet te draaien, is het probleem waarschijnlijk mechanische en professionele data recovery nodig.

Hints

  • Vervanging PCB's worden bijna altijd verkocht in beperkte hoeveelheden, dus zorg ervoor dat veilingsites en contact gespecialiseerde leveranciers te controleren.
  • Laat je niet verleiden om een ​​soortgelijke ogende PCB dat niet identiek is aan het origineel te gebruiken; Dit zal bijna altijd schade veroorzaken.
  • Wees voorzichtig bij het hanteren van kleine elektronische componenten. Harde schijven zijn zeer gevoelig voor schokken; een kleine daling kan ernstige schade aanrichten.