Wat voor soort data wordt opgeslagen in DAT-bestanden?

Een DAT bestand is gewoon een gegevensbestand. Het is een zeer algemene vorm, de inhoud en het formaat afhangen van de gehanteerde bestand programma. DAT is een extensie, en er is geen bepaalde programma dat alle DAT-bestanden kunnen openen. Veel toepassingen gebruiken DAT-bestanden om willekeurige gegevens op te slaan. Deze bestanden zijn vaak verborgen omdat ze belangrijke gegevens die een programma afhankelijk functioneren correct kunnen bevatten. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen voor DAT-bestanden.

index.dat bestanden

Een gemeenschappelijk gebruik van de DAT-bestandsextensie in Windows is een index.dat bestand. Dit is een verborgen lijst met elke website die u hebt bezocht en e-mail die u hebt verzonden. Dit bestand wordt niet verwijderd wanneer u de schijf van tijdelijke bestanden en Internet-bestanden op te schonen. Het bestand kan veilig handmatig worden verwijderd als u zich zorgen over privacy. Als u gebruik maakt van een gedeelde computer, dit is vaak sterk aan te raden. Er zijn ook hulpprogramma's van derden die dit kan doen.

multimedia

DAT-bestanden kunnen worden gebruikt voor de opslag van type data in elk formaat van tekst tot video. In sommige gevallen wordt de DAT wordt gebruikt voor het opslaan van video, geluid of beeld. Dit is het geval bij een aantal videospelletjes. Ze slaan een groot deel van hun belangrijke gegevens in die bestanden, die normaal gesproken alleen worden gelezen door de toepassing die ze maakte. Dit helpt om gegevens te beschermen tegen wijziging en geeft fabrikanten de mogelijkheid om hun eigen formaten te gebruiken.

text data

Een van de beste manieren om te zien wat voor soort data een DAT-bestand bevat, is om het in Kladblok te openen, op voorwaarde dat het bestand is niet groter dan een paar megabyte. Als u het bestand in Kladblok te openen en elke bekende vorm van informatie, zoals tekst of programmeertaal, kunt u mogelijk om te bepalen wat de file is.

archief

DAT-bestanden kan gearchiveerde data bevatten. Een handige manier van het opslaan van meerdere bestanden in één apparaat voor een betere distributie en voor het opslaan van de ruimte. DAT-bestanden, die eigenlijk zijn archieven, kan vaak worden gelezen door een compressie en archivering programma zoals WinZip, WinRAR of 7Zip. Dit is vaak het geval met grotere DAT-bestanden.