Hoe maak je een Pentium III-500 wordt geleverd voor meer snelheid

De getoonde snelheid van een processor is niet noodzakelijkerwijs de enige snelheid die kan draaien op. Veeleer is de snelheid waarmee de processor werd getest in de fabriek. Wanneer processor fabrikanten een grote vraag ervaren een lager geklokte processor, kunnen zij vele processors draaien op die snelheid ook al kunnen ze bereiken hogere snelheden configureren. Programmeer een 500 MHz Pentium III voor meer snelheid door het overklokken naar de prestaties van uw computer te verbeteren.

instructies

1 Hit de sleutel (meestal "Delete", "F2" of "F3") die op het scherm wordt getoond na het aanzetten van de computer om het moederbord Setup Utility te gaan.

2 Gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord om te navigeren naar "Softmenu III Setup" en druk op "Enter."

3 Pijl omlaag naar "CPU FSB Clock", en druk op de toets "PgUp" op het toetsenbord om de aangegeven richting om de kleinste toegestane waarde waarde groter dan "100" te veranderen

4 Hit "F10" om uw instellingen op te slaan en vervolgens op "Esc" om de computer opnieuw op te starten. van de processor nieuwe snelheid wordt getoond als de computer wordt opgestart.

5 Test uw computer om ervoor te zorgen dat het stabiel is bij de nieuwe processor snelheid. Als het is, herstart de computer en probeer de snelheid weer te verhogen. Als de computer vastloopt of crasht, vermindering van de snelheid.

Hints

  • Met betrekking tot de setup opties voor alle moederborden valt buiten het bestek van een artikel. Het voorbeeld in dit artikel beschrijft de setup mogelijkheden voor een moederbord met een Award BIOS. Hoewel de procedure voor het overklokken een Pentium III is hetzelfde voor elke computer, kan het zijn dat de mogelijkheden om dit te doen in een iets andere locatie in het setup-hulpprogramma voor uw moederbord.
  • Met het oog op een Pentium III overklokken, moet je een moederbord die u toelaat om de snelheid van uw front side bus (FSB) te wijzigen. Als uw computer werd geproduceerd door een grote fabrikant zoals Dell en Gateway, zal deze optie in het algemeen worden uitgeschakeld in het moederbord BIOS. Het is meestal niet mogelijk om een ​​computer gemaakt door een grote fabrikant overklokken.
  • Als u niet in staat om uw computer na het verhogen van de FSB snelheid starten, opent u de computer en op zoek naar een set van drie pinnen op het moederbord met het label "RESET" naast hen. Verplaats de plastic shunt die twee van de pinnen, dat voordien de andere twee. Zet de computer aan en trek me terug, vervang dan de plastic shunt om de oorspronkelijke twee pinnen. Het moederbord wordt teruggezet naar de originele configuratie.
  • Er zijn veel verschillende varianten van de 500 MHz Pentium III-processor, en de mogelijkheid om overklokken een succes is veel meer een gevolg van "geluk van de loting." Het is misschien niet mogelijk zijn om de processor overklokken.
  • Overklokken processor verhoogt de hoeveelheid warmte die het produceert, en wijst elk onderdeel in een computersysteem. Zij die hun processors overklokken het algemeen niet erg vindt het feit dat het leven van hun computers kan worden verminderd, omdat ze ervan uitgaan dat ze een nieuwe computer koopt voordat dat gebeurt. Echter, er is altijd een kans dat overclocking processor of een ander onderdeel van uw computer mislukken veroorzaken. Heeft een processor die je niet kunt veroorloven om te verliezen niet overklokken.