Hoe kan ik het BIOS-wachtwoord wijzigen op een Acer TravelMate 2420

Hoe kan ik het BIOS-wachtwoord wijzigen op een Acer TravelMate 2420


Uw Acer TravelMate 2420 heeft beveiligingsfuncties die kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot een van de opgeslagen documenten of programma's. Wanneer de laptop opstart, gaat het door een proces genaamd de BIOS. U kunt een BIOS-wachtwoord in te stellen, zodat iedereen die probeert om uw laptop te gebruiken, moet het wachtwoord in te voeren voordat het besturingssysteem wordt geladen. Voor het instellen of wijzigen van het wachtwoord moet u de laptop BIOS te openen.

instructies

1 Schakel de Acer TravelMate 2420 laptop. Druk nogmaals op de power-knop en wacht tot het besturingssysteem om de opstartvolgorde te beginnen.

2 Tik op de belangrijkste van de laptop "F2" als tijdens het opstarten de Acer-logo verschijnt. Typ in het huidige BIOS-wachtwoord in en druk op "Enter."

3 Tik op de pijl naar rechts om over te navigeren naar de "Security" rubriek. Scroll naar beneden naar de "Password on Boot" optie en druk op de toets "F5" om de optie in te stellen "Enabled."

4 Druk op Enter." Typ in het huidige BIOS-wachtwoord in en druk op "Enter." Typ in het nieuwe BIOS-wachtwoord dat u wilt gebruiken voor de laptop en druk op "Enter" opnieuw.

5 Druk op de "F10" -toets van de laptop naar de nieuwe BIOS-wachtwoord op te slaan en de Acer TravelMate besturingssysteem opnieuw op te starten.

Hints

  • Als u op "Escape", kunt u de BIOS-menu af te sluiten zonder de nieuwe BIOS-wachtwoord u hebt gekozen.
  • Als u in het BIOS-wachtwoord onjuist hebt ingevoerd drie keer de laptop zal permanent blokkeren en moet u contact opnemen met ondersteuning van Acer om het systeem ontgrendeld hebben.