Cat-5 Vs. Wireless N

Cat-5 Vs. Wireless N


Cat-5 en Wireless N zijn twee termen uit netwerken die weinig met elkaar gemeen hebben. Elke kamer is een toegewezen sequentie toegewezen door een normalisatie-instelling. Cat-5 is een type netwerkkabel, Wireless N is een categorie van de Wi-Fi-netwerk.

networking Standards

Het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) is de internationaal erkende normen orgaan voor netwerktechnologie. Hoewel het definieert Ethernet-standaarden, die Ethernet omvatten, en specificeert het gebruik van Cat-5-kabel voor sommige categorieën van het netwerk, is de IEEE niet de Cat-5 categorie zelf bepalen. Wel draadloze netwerken te definiëren, en de term "Wireless N" komt voort uit de IEEE's nummering systeem. Elke werkgroep van de IEEE heeft een eigen code. Voor Ethernet-netwerken, waar de vermelding van Cat-5 wordt gevonden, is de code 802.3. De werkgroep die verantwoordelijk is voor draadloze netwerken wordt genoemd 802.11. Al haar normen dragen deze code plus een brief ter aanduiding van een reeks. De 802.11n-standaard een overzicht van de nieuwste standaarden voor draadloze netwerken; Dit is de term "Wireless N" vandaan komt.

Unshielded Twisted Pair

Cat-5 is een categorie van Unshielded Twisted Pair-kabel, zoals gedefinieerd door de Electronics Industry Association. De EIA heeft tot nu toe produceerde zeven categorieën van UTP. Elke categorie wordt genoemd "Cat-" gevolgd door een getal. De nummering is gegaan van Cat-1 Cat-6, maar er was ook een Cat-5e, waarbij de "e" staat voor verbeterde. Cat-5 en Cat5e UTP zijn de meest geïnstalleerde typen kabels in netwerken. Dit komt omdat ze zijn vormen van Unshielded Twisted Pair dat is de goedkoopste van de types van de kabel wordt aanbevolen door de IEEE voor Ethernet-implementaties. Echter, noch Cat-5 of Cat-5e geeft voldoende prestaties voor gebruik in combinatie met de nieuwste Ethernet aanbevelingen, die worden genoemd Gigabit Ethernet. Cat-6 zal Cat-5 en Cat-5e inhalen in populariteit.

Cable Configuration

Alle categorieën van Unshielded Twisted Pair-kabel bevatten dezelfde configuratie. Binnen de mantel zijn acht draden, met gestrande koper en bedekt met een eigen kleurcode plastic jas. De acht draden zijn in vier paren en de twee draden in elk paar vertegenwoordigt de voorwaartse en omgekeerde weg van een compleet circuit. De doorgang van stroom door een draad die een magnetisch veld rond de draad. Verdraaien samen een positieve en negatieve draad samen ontkent de magnetische velden en haalt er geen milieu-magnetische interferentie met het. Het verschil tussen de categorieën van UTP is de snelheid van draaien.

802.11n

De "Wireless N" netwerk volgt de 802.11n-standaard. Deze norm specificeert twee frequentiebanden: 2,4 GHz en 5 GHz. Het netwerk strekt een zendbereik van 175 meter. De N-normen omvatten Multiple Input Multiple Output technologie met behulp van meerdere antennes voor zowel transmissie en ontvangst. Dit verhoogt de gegevensdoorvoer tot 300 Mbps.

Vergelijking

Hoewel draadloze netwerken zijn op het snijvlak van netwerktechnologie, nog steeds hun prestaties niet te vergelijken met die van bekabelde netwerken. De draadloze netwerken gedefinieerd door IEEE 802.11n video signalen tot een afstand van 70 meter binnen komen, maar dat de prestaties verminderd obstructies. De Ethernet-standaarden verwachten Cat-5 UTP om signalen meer dragen dan 100 meter. De beste prestaties bereikt door Cat-5 UTP-kabel is een data-doorvoer van 1000 Mbps, is een 802.11n voorzien als het bereiken van 600 Mbps - al vanaf het moment van publicatie, geen apparatuur in de huidige productie kan die snelheden bereiken.