Hoe te importeren Thunderbird e-mail in Outlook Express

Hoe te importeren Thunderbird e-mail in Outlook Express


Exporteren e-mail van Mozilla Thunderbird naar Outlook Express kan het moeilijk zijn om te doen of te begrijpen. Beide programma's gebruiken uiteenlopende formaten voor hun e-maildiensten, en de overdracht van vereist het omzetten van bestanden in een leesbaar formaat dat zal worden gelezen door Outlook Express. Gelukkig zijn drie programma's helpen bij de overdracht van proces te vergemakkelijken. De programma's zijn gratis te gebruiken en zal niet eten te veel ruimte op de harde schijf.

instructies

1 Download het programma Thunderbird naar Outlook Express (TBird2OE) op uw computer. Het bestand is slechts 1838 kilobytes. TBird2OE is beschikbaar op de site in het hoofdstuk Resources of een freeware website.

2 Installeer het programma door te dubbelklikken op het bestand nadat het klaar is met downloaden. Het bestand zal waarschijnlijk in de Downloads-bestand van uw map Documenten op uw computer. Als je problemen hebt met het vinden van het bestand, klikt u op het Windows-logo aan de linkerkant van uw taakbalk en voer de bestandsnaam in het vak Zoeken.

3 Volg de stappen op de installatiewizard en ervoor kiezen om het programma te starten wanneer het klaar is met het installeren. Het programma ziet er als een simpel venster met twee lege regels in het midden en een groene knop aan de onderkant.

4 Verander het programma taal uit het Tsjechisch in het Engels door te klikken op de pijl omlaag op de rechterbenedenhoek. U zult worden voorzien van een lijst van talen; kies "EN" voor Engels. Uw raam zal dan staat "Source" en "Output" aan de linkerkant en twee "Browse" knoppen aan de rechterkant.

5 Klik op de knop "Bladeren" Bron en zoeken naar de e-mail map Thunderbird. U bent waarschijnlijk op de map te vinden onder C: \ Documents and Settings \ & lt; User Name & gt; \ Application Data \ Thunderbird \ Profiles \ & lt; willekeurige naam & gt; \ Mail.

6 Klik op de knop 'Bladeren' Output en zoeken naar de e-mail Outlook-map. Je zal waarschijnlijk op zoek naar de map onder C: \ Documents and Settings \ & lt; yourprofilename & gt; \ Local Settings \ Application Data \ Identities {random-16-char} \ Microsoft \ Outlook Express.

7 Klik op de "Run" knop aan de onderkant van het venster om de overdracht te starten. Het proces is traag, afhankelijk van het aantal e-mails worden verzonden. Een schrijver van PC World meldde het nemen van twee uur voor 27.000 e-mails over te dragen.

8 Download IMAPSize Installer op uw computer. Het programma is 1,85 megabyte groot. Het kan worden gedownload vanaf een freeware website of in de link in de rubriek Resources. IMAPSize zal uw Thunderbird e-mail bestanden te converteren naar een formaat dat Outlook Express kan lezen.

9 Installeer het programma en selecteer "Run" als de installatie is voltooid. Start de conversie door het selecteren van "mbox2eml" uit het menu "Extra".

10 Selecteer de locatie van uw Thunderbird e-mail bestanden met de "Browse" optie op het venster dat verschijnt. De locatie zal waarschijnlijk in C: \ Documents and Settings \ & lt; User Name & gt; \ Application Data \ Thunderbird \ Profiles \ & lt; willekeurige naam & gt; \ Mail. Als u geen bestanden te zien in het venster, moet u "All Files" onder "Files van het type ', gelegen aan de onderkant van het venster te selecteren.

11 Selecteer de locatie van de Outlook Express e-mail inbox wanneer u wordt gevraagd om de locatie waar de geconverteerde bestanden moeten worden toegezonden. De map Outlook Express is het meest waarschijnlijk in C: \ Documents and Settings \ & lt; yourprofilename & gt; \ Local Settings \ Application Data \ Identities {random-16-char} \ Microsoft \ Outlook Express.

12 Klik op "Convert" en de conversie proces zal beginnen.

13 Lancering Outlook Express om te controleren of uw e-mail bestanden met succes zijn overgedragen. Indien dit niet het geval is, wijzig de locatie van de geconverteerde bestanden naar een map op het bureaublad. Open de map bureaublad en selecteer alle geconverteerde bestanden. Sleep de bestanden en zet ze op uw Outlook Express programma. Dit zal automatisch de bestanden naar de juiste map inbox, zonder alle zoeken op uw harde schijf.

14 Download de SmartSave Thunderbird Extension uit de Mozilla-website. Met dit programma kunt u alle mappen en submappen exporteren vanuit Thunderbird naar Outlook Express.

15 Installeer het programma en open Thunderbird op uw computer. Selecteer "Export met Smart Save" in het menu "Bestand".

16 Selecteer een map waarin u uw geconverteerde bestanden op te slaan. Maak een bestand op uw bureaublad met het label "Mail" en sla uw geconverteerde bestanden naar die locatie. Nadat het proces is voltooid, wordt u verteld hoe veel e-bestanden werden omgezet in het proces.

17 Open Outlook Express en maak de map inbox in het programma dat uw pas bekeerde e-mails zal ontvangen.

18 Selecteer alle geconverteerde e-mail bestanden in de map Mail in uw bureaublad en sleep deze naar de gewenste map in Outlook Express.

Hints

  • Hoewel TBird2OE bugs kan bevatten, zal het nog steeds werken als u het programma opnieuw.
  • Als je een fout maakt tijdens het zoeken op "Browse," je moet TBird2OE opnieuw op te starten.