Hoe maak je een harde schijf klonen op een kleiner Drive

Hoe maak je een harde schijf klonen op een kleiner Drive


Het is belangrijk om een ​​back-up van uw harde schijf in het geval dat uw systeem crasht. Echter, als je ooit hebt gehad om een ​​back-up van een harde schijf en het had een veel gegevens op, de procedure zou hebben ontmoedigend bewezen. Een eenvoudige oplossing is nu om een ​​klonen kit, waarmee u al uw belangrijke gegevens eenvoudig overbrengen van uw grote harde schijf naar een kleinere, beter beheersbaar te krijgen.

instructies

1 Wis onnodige bestanden door te slepen en de ongewenste data naar de prullenbak. Dit zal ruimte vrij te maken op uw harde schijf en maakt het makkelijker om het te klonen naar een kleinere schijf.

2 Verwijder ongewenste programma's door te gaan naar "Control Panel" en "Add Remove Programs." In Windows Vista is het zogenaamde "Programma's en onderdelen." Selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op "Verwijderen."

3 Koop een harde schijf klonen kit. Deze wordt geleverd met een USB datakabel, cloning software en een case voor uw harde schijf.

4 Zet de nieuwe schijf in de behuizing en sluit de USB-kabel aan op de haven.

5 Zet de computer met uw oude aandrijving en sluit deze aan op het andere uiteinde van de USB-kabel. Herstart uw computer en steek het klonen software in het cd-rom-drive. Wanneer het vraagt ​​om automatisch of handmatig ingesteld, selecteer "Automatisch." Dit zal het proces van het overdragen van gegevens van de ene omvormer naar de andere te automatiseren.

6 Vertel de software die rijden is de oude aandrijving en welke is de nieuwe. Het is belangrijk dat u de juiste wijze van uw oude schijf zal worden schoongeveegd.

7 Klik op "Start Data Transfer" en de software zal beginnen met het kopiëren van de gegevens van de ene schijf naar de andere. Dit kan een uur of langer duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die je hebt.

8 Zodra het klaar is, verwijdert u de USB data transfer kabel en u met succes gekloond uw harde schijf.