Hoe maak je een harde schijf converteren naar SATA

Moderne gegevensopslag technologie blijft om vooruitgang te boeken in een razend tempo. Met deze snelle veranderingen komt een onvermijdelijke situatie voor de doe-het-computer eigenaar: bij het upgraden naar de meest recente interne computeronderdelen, conversies zijn op gezette tijden nodig om door te gaan met behulp van oudere componenten. De oudere, tragere interne harde schijf technologie werd bekend als "ATA", en was in staat om data overdrachtsnelheden tot 100 Mebabytes-per-seconde. Nieuwere computer moederborden hebben Serial ATA (SATA) connectoren met een veel hogere overdrachtsnelheid. Oudere "ATA" schijven kunnen worden aangepast met een eenvoudige kabel conversie.

instructies

1 Aanschaffen of het verkrijgen van een IDE-naar-SATA-kabel conversie kit van uw lokale computer op te slaan of via een gerenommeerde online computer onderdelen dealer. (Zie "middelen" aan het einde van dit artikel voor een voorbeeld.) De kit moet een kabel met een kleine SATA aan de ene kant en een grotere 40-polige stekker ATA anderzijds omvatten.

2 Gebruik een geschikte schroevendraaier om de schroeven van de behuizing van uw computer te verwijderen en dan verwijder voorzichtig de dekking van het geval van de computer. Stel het omhulsel en de bijbehorende schroeven aan de zijkant.

3 Koppel de brede lintkabel van zowel het centraal computer raad van bestuur en ook van de achterkant van de harde schijf, het verlaten van de stroomkabel is aangesloten op het station.

4 Verwijder de IDE-to-SATA adapterkabel uit de verpakking. Als er meer dan één SATA-aansluiting op het moederbord, zoek de jack nummers, die over het algemeen op het moederbord zelf worden afgedrukt direct naast de aansluitingen. Zoek de laagst genummerde SATA-aansluiting beschikbaar, die moeten worden geëtiketteerd "SATA 0" of "SATA 1." Steek de kleine, smalle uiteinde van de adapter in dat jack.

5 Steek het bredere, 40-pin vrouwelijk uiteinde in uw harde schijf. Om dit veilig te doen, kijken naar de mannelijke connector slot op de harde schijf en zoek het rechthoekige inkeping, die ofwel op de bovenkant van de aansluiting of aan de onderkant van de aansluiting. Zoek het tabblad getogen op vrouwelijke stekker van de kabel en de line-up met de inkeping op de harde schijf-aansluiting. Druk zachtjes aan beide zijden van de 40-polige stekker totdat deze dia's in bakje poort van de harde schijf volledig.

6 Vervang omhulsel van uw computer en alle van de schroeven die het te houden op zijn plaats te vervangen. Bij het opstarten van uw computer, moet het opstarten als het altijd heeft, zonder problemen.

Hints

  • Let op: Het gebruik van een IDE-to-SATA adapterkabel zal geen SATA transfer snelheid. De overdrachtssnelheid zal worden beperkt door ATA beperkingen van de IDE schijf.
  • Het kan nodig zijn om de schroeven houden van uw harde schijf op zijn plaats om de rit naar boven of beneden om voldoende ruimte tussen de schijf en andere randapparatuur hebben bewegen in de drive bay wanneer de IDE-to-SATA-adapter is geïnstalleerd.
  • Als uw moederbord een SATA-aansluiting heeft, zijn er kabel kits die ook een PCI-kaart die in een vrij PCI-slot aan de achterkant van het moederbord kan worden geïnstalleerd bevatten. Echter, deze optie kost bijna net zo veel als de aankoop van een nieuw moederbord met geïntegreerde SATA aansluitingen.
  • Double-check om ervoor te zorgen het tabblad vrouwelijke 40-polige stekker is bekleed met de mannelijke 40-pins aansluiting op de harde schijf voor het uitoefenen van druk op deze plaats op zijn plaats. Als u de tab lijn en de inkeping naar behoren kan leiden tot gebogen pinnen op de harde schijf-aansluiting.