Wat is een applicatie fout?

Wat is een applicatie fout?


Computergebruikers hekel aan hen en software-ontwikkelaars haat ze. Toepassing fouten optreden wanneer een web-based of desktop-applicatie werkt niet volgens plan. Deze fouten zal altijd blijven bestaan, omdat het onmogelijk is om elke denkbare voorwaarde dat de oorzaken daarvan te testen en om te controleren of alle hardware en netwerken componenten op een computer zijn altijd in perfecte staat.

misvattingen

Als een toepassing niet crasht, dat doesn & # 039; t betekenen dat er aren & # 039; t elke toepassing fouten. Problemen kunnen ontstaan ​​achter de schermen als programma uit te voeren. Deze problemen kunnen niet worden weergegeven voor de gebruiker. Ontwikkelaars vaak code-programma's, zodat ze op te sporen kleine fouten en meld ze aan databases. Dergelijke fouten zijn meestal niet-kritieke en hebben geen invloed op de functionaliteit van een toepassing of de integriteit van de gegevens.

Oorzaken

Soms is een programma dat perfect werkt zal plotseling applicatie fouten weer te geven. Dit kan gebeuren als er een nieuw programma een gedeeld bestand wijzigt tijdens het installatieproces. Alle programma's die het gedeelde bestand kon niet meer correct functioneert. Echter, de meeste applicatie fouten optreden omdat ontwikkelaars ofwel onbewust logische fouten in hun code of niet ontdekken potentiële problemen tijdens een applicatie & # 039; s testfase. Virussen en defecte hardware zijn ook oorzaken van applicatie fouten. Een geluidskaart, bijvoorbeeld, kan gedeeltelijk mislukken en invloed op een mediaspeler applicatie. Een software-driver is een klein programma dat beheert of loopt een hardware-apparaat zoals een printer. Als een bestuurder ervaart problemen, kan een programma voor het afdrukken van een applicatie fout weer te geven.

Implicaties

De gevolgen van een toepassing fout variëren van kleine ongemakken tot katastrofisch verlies van inkomsten. Als een programma geeft een bericht dat zegt: "Fout: Please, kies een andere kleur," kun je gewoon kiezen voor een andere kleur. Een ernstiger applicatie fout kan leiden tot een corporatie om miljoenen dollars te verliezen, omdat een programma module verzuimd rekening te houden met een komma in een wereldwijde verkoop applicatie. Programma fouten ook tijd en geld kosten. Microsoft, bijvoorbeeld, biedt voortdurend software fixes en updates voor het Windows-besturingssysteem. Om dit te doen, moet het ontwikkelaars wiens enige taak is om de toepassing fouten te corrigeren te betalen.

Oplossingen

Houd computers bijgewerkt en onderhouden. Defrag uw harde schijf regelmatig en voldoende vrije ruimte op uw harde schijf te behouden. Gebruik antivirus programma's te beschermen tegen virussen en andere malware. Het belangrijkste is te downloaden en de nieuwste beveiligingsupdates en hotfixes installeren van software-ontwikkelaars en Microsoft. Als een toepassing fout bestaat, wordt de applicatie & # 039; s kunnen ontwikkelaars nu al weten en hebben software-updates beschikbaar zijn.

Interessant feit

Eén van de meest bekende en potentieel katastrofisch applicatie fouten deed zich voor toen de Apollo 11 was op het punt om naar beneden te raken voor de eerste keer op de maan. Het ruimtevaartuig & # 039; s primitieve on-board navigatie computer ervaren een applicatie fout waardoor het de Lunar Module direct in de richting van een gevaarlijk rotsblok gevulde krater. Neil Armstrong, de commandant, voorbijgegaan aan de computer & # 039; s instructies en handmatig landde het ruimtevaartuig veilig op de maan.