Het instellen van ACL in GPO

Groepsbeleidsobjecten geeft systeembeheerders de mogelijkheid om machtigingen te configureren voor een reeks van instellingen voor gebruikers, computers en groepen in de Windows-omgeving. De Access Control List beschrijft alle rechten en beperkingen hebben gebruikers toegang tot mappen of specifieke bestanden in het systeem. U kunt ACL in GPO met behulp van de Group Policy Editor of Microsoft Management Console.

instructies

Maak GPO

1 Inloggen op het systeem als beheerder. Druk op de "Windows" en "R" toets om de "Run" dialoogvenster te lanceren. Typ "mmc" in de "Open" tekstveld en druk op "Enter."

2 Klik op het menu "Bestand", kies dan "Add / Remove Snap-In" uit het drop-down menu. Het venster "Add-Remove Snap-in" wordt geopend.

3 Klik op de knop 'Toevoegen'. De "Stand Alone toevoegen Snap-in" dialoogvenster wordt geopend. Kies "Groepsbeleidsobjecteditor." Klik op "Add" om de wizard te starten.

4 Klik op de "Browse" knop en selecteer uw domein van de "Look in" drop-down menu. Kies 'Default Domain Policy "van de sectie" Domains "en klik op' OK '.

5 Klik op "Finish", klikt u op "Sluiten" en klik op "OK." De Default Domain Policy console wordt geopend. Ga door naar de volgende sectie om de Access Control List te stellen.

Stel ACL in GPO

6 Uit te breiden "Computer Configuration", "Windows-instellingen," "Security Settings" en "File System" aan de linkerkant van het standaarddomeinbeleid console.

7 Klik met de rechtermuisknop de "File System" sub-map en kies "Bestand toevoegen" uit het drop-down menu. Het venster "Voeg een bestand of map" wordt geopend.

8 Geef het juiste pad voor de Group Policy Object in de "Map" tekstveld, volg de weg UNC-indeling: ". Server \ volume \ map \ bestandsnaam" De nieuwe map UNC-pad wordt weergegeven op het rechterpaneel, onder de kolom "Object Name".

9 Met de rechtermuisknop op de nieuwe map UNC van het rechterpaneel en kies "Eigenschappen" uit het drop-down menu. Het venster "Eigenschappen" wordt geopend.

10 Klik op de radio knoppen die overeenkomen met de "Configure dit bestand of de map" en "Overneembare machtigingen doorgeven aan alle sub-mappen en bestanden" opties. Klik op de knop "Security Edit" om ACL te stellen. Het venster "Security" wordt geopend.

11 Selecteer de gebruikers die u wilt configureren van de "namen van groepen of gebruikers" tekstvak. Klik op "Add"

en controleer de bijbehorende "Allow" of "Weigeren" aankruisvakken onder de "Permissions" tekstvak. Klik op "Apply" en "OK".