Hoe maak je een Gateway Desktop oplossen

Hoe maak je een Gateway Desktop oplossen


Als u problemen met uw Gateway desktop computer ondervindt, probeer het oplossen van de problemen jezelf voordat het nemen van uw computer naar een computer reparatiebedrijf. Problemen met uw eigen computer problemen zal helpen bij het werken via toekomstige problemen die zich voordoen in uw computer. Veelvoorkomende problemen met Gateway desktop computers omvatten het hebben van de computer naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen te herstellen na de overname door virussen of de harde schijf instabiel, het oplossen van de "Operating system not found" en "Onvoldoende schijfruimte" foutmeldingen, en het ontmoeten van een genomen fatale fout bij het branden van herstel-cd's.

instructies

Virus Takes Over de computer of de computer instabiel

1 Ga naar het menu "Start", selecteer "Alle programma's" en klik op 'Gateway Recovery Management. "

2 Selecteer het tabblad "Herstellen" en klik op 'systeem te herstellen naar de fabrieksinstellingen. " Klik op "Ja" om te bevestigen dat u wilt uw computer herstellen naar de fabrieksinstellingen, klikt u op 'Start' en vervolgens op 'OK'.

3 Klik op "OK" wanneer er een dialoogvenster dat de restauratie is voltooid. Uw computer zal vervolgens opnieuw op te starten.

"Besturingssysteem niet gevonden 'wordt weergegeven

4 Zet uw Gateway desktop computer uit, controleer dan of er geen USB-apparaten zijn aangesloten op uw computer. Koppel alle USB-apparaten en start de computer opnieuw op te starten. Als er geen USB-apparaten worden aangesloten op de computer, gaat u naar de volgende stap.

5 Open de Gateway desktop computer toren. Controleer of de kabels stevig zijn aangesloten op de harde schijf. Sluit de computer toren en de computer opnieuw op te starten. Als u nog steeds de foutmelding hebt ontvangen, de harde schijf is waarschijnlijk beschadigd en die je nodig hebt om door te gaan naar de volgende stap.

6 Herstel uw Gateway-computer naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen met behulp van de herstel-cd's die werden geleverd bij uw computer (zie bronnen). Als er geen herstel-cd's werden voorzien van uw computer, moet u herstelschijven bestellen bij Gateway (zie bronnen).

"Onvoldoende schijfruimte" Error Message

7 Ga naar het menu "Start", selecteer "Alle programma's."

8 Selecteer "Accessories", "System Tools" en vervolgens "Disk Cleanup." Het dialoogvenster Schijfopruiming wordt weergegeven.

9 Selecteer op te ruimen ofwel "Mijn bestanden alleen" of "Bestanden van alle gebruikers op deze computer" en klik op "OK" om de schijfopruiming te starten. Afhankelijk van het aantal bestanden te ruimen, kan de werkwijze vaak minder dan een paar seconden of zo lang als een half uur of meer.

Fatale fout bij het branden eRecovery Discs

10 Klik op de link "eRecovery Application" (zie bronnen) als u een fatale fout ontvangen wanneer een poging om een ​​set herstelschijven te branden voor uw Gateway laptop. De link kunt u de laatste versie van de Gateway eRecovery programma te downloaden. Klik op "eRy4003008.zip" om het downloaden te starten.

11 Selecteer de map waarin u het bestand wilt opslaan en klik op "OK." Open de map en klik op "eRy4003008.exe" om de installatie te starten om de laatste Gateway eRecovery programma te installeren. Installeer het programma, start de computer opnieuw.

12 Voer het Gateway eRecovery programma opnieuw op uw herstel-cd's of dvd's te creëren.