Hoe u uw Google Cache wijzigen

Google doorzoekt miljoenen websites, blogs en online diensten elke week en voegt de inhoud van het vindt om zijn zoekindex. Google's geautomatiseerde zoekprogramma heet de Googlebot, en dit slaat de inhoud voor elke website in een cache. Google's cache bevat de tekst, afbeeldingen en multimedia-inhoud voor uw website en het zag er als de Googlebot laatste kroop het. Als u uw Google-cache te wijzigen, moet u de Googlebot te instrueren over wat in de cache op te nemen. U kunt dit doen door het creëren van een "Robots" tekstbestand dat een reeks instructies voor de Googlebot bevat. Zodra u het bestand Robots heeft geüpload naar uw website, zal de bot controleren deze eerste en volg de aanwijzingen je hebt ingesteld.

instructies

1 Start een teksteditor, zoals Microsoft Kladblok of WordPad.

2 Typ "User-Agent: Googlebot" als de eerste regel in het tekstbestand.

3 Voer "Disallow: /page.html" als de tweede regel van de tekst in het bestand. Dit stopt de Googlebot crawlen en indexeren van de pagina, en verwijdert deze uit de cache van Google. Zorg ervoor dat je "pagina" te vervangen door de juiste naam voor de website pagina die u wilt verwijderen. Herhaal deze instructie op een nieuwe regel voor elke pagina die u wilt verwijderen uit de cache.

4 Typ "Disallow: /images/example.jpg" op een aparte regel als je wilt naar een bepaalde afbeelding te verwijderen uit de Google-cache. Change "beelden" om de naam van de website map waarin u uw foto's op te slaan en te veranderen "example.jpg" om de naam van het beeldbestand. U kunt deze stap voor alle multimedia of document bestand dat u hosten op uw website, maar niet wilt dat Google in de cache op te nemen herhalen.

5 Typ "Disallow: / temp /" op een aparte regel in het bestand Robots om een ​​volledige website directory of map uit de cache van Google te verwijderen.

6 Klik op "File" vanuit het hoofdmenu van het programma en klik op 'Opslaan als "uit het drop-down menu. U moet het bestand op te slaan met de naam "robots.txt" voor de Googlebot om het bestand te herkennen.

7 Upload het bestand naar de server van uw website host met een File Transfer Protocol gereedschap of online content management systeem van de gastheer. Upload het bestand naar de hoofdmap die van uw website index pagina of startpagina bevat.

Hints

  • U kunt uw gehele website van Google's cache door het creëren van een Robots-bestand dat alleen de instructie bevat te verwijderen "Disallow: /" in het bestand.
  • Nadat u het bestand Robots heeft geüpload, kan het enkele weken duren voor Google om de cache te wijzigen.