Is er een manier om uw computer Keep on Tijdens een stroomstoring?

Is er een manier om uw computer Keep on Tijdens een stroomstoring?


Stroomuitval kan leiden tot ernstige problemen voor uw computer veroorzaken. Als de stroom plotseling uitgaat terwijl u werkt, kunt u verliest waardevolle gegevens, maar het probleem kan gemakkelijk dieper dan dat. Het besturingssysteem van uw computer moet altijd worden afgesloten met behulp van de juiste procedure om schade aan systeembestanden te voorkomen. U kunt uw computer blijven draaien in ieder geval lang genoeg om werk op te slaan en sluit het goed af tijdens een stroomstoring met behulp van een Uninterruptible Power Supply (UPS). Een UPS heeft een grote batterij die back-up stroom levert aan uw computer wanneer een storing optreedt.

gebruik UPS

Een noodvoeding wordt gebruikt in vrijwel dezelfde manier als elk stekkerblok of overspanningsbeveiliging. Steek de stekker in het stopcontact, sluit de componenten zal beschermen in de beschikbare aansluitingen op de UPS. Sommige aansluitingen op de UPS zal zowel de batterij back-up te bieden en overspanningsbeveiliging. Deze moeten worden gebruikt voor uw pc, monitor, en misschien een of twee andere apparaten die u wilt beschermen tegen plotselinge stroomuitval. Extra slots Mogelijk dat bieden alleen bescherming tegen overspanning zonder batterij back-up, en een telefoonaansluiting of twee worden meestal verleend voor overspanningsbeveiliging zijn. Als de stroom uitvalt, zal de UPS blijven maken van uw computer van stroom voor zo lang mogelijk met de beschikbare capaciteit van de batterij. Dit kan slechts een paar minuten. Hoe meer apparaten wordt verwacht om een ​​back-up, hoe minder tijd kan ondersteunen.

overwegingen

Een UPS wordt over het algemeen bedoeld om de macht loopt lang genoeg te houden zodat u op een veilige manier afsluiten van de computer, uw computer-apparatuur niet te lopen voor een langere periode van tijd. Bij het kiezen van een UPS, overwegen wat apparaten die u van plan te ondersteunen met batterij back-up tijdens een stroomstoring en selecteer een UPS met voldoende capaciteit om ze uit te voeren. Een basislast is de computer en de monitor, zodat u het systeem kunt afsluiten op een ordelijke manier. Je moet ook niet vergeten dat de UPS-batterij is typisch een verzegelde lood-zuur batterij (SLA), en verliest een aantal capaciteit elke lossing / laadcyclus.

beschikbare functies

Een brede selectie van UPS-modellen beschikbaar, met verschillende capaciteiten en functies. Hoe langer je verwachten dat de UPS om uw apparatuur, hoe meer capaciteit die u nodig hebt de macht, en de duurdere de UPS. Fabrikanten van ononderbreekbare voedingen bieden vaak gratis online tools die u in staat om te bepalen hoeveel apparatuur die u nodig hebt om te ondersteunen en voor hoe lang, dus je kunt overwegen modellen met een passende capaciteit.

Terwijl sommige UPS-apparaten gewoon bieden noodstroom, anderen zijn onder andere ondersteunende software om te communiceren met uw computer om de status van de UPS melden en automatisch afsluiten van de computer veilig wanneer de batterij bijna leeg is.

Aanbeveling

Koop een UPS met voldoende capaciteit om uw meest essentiële computerapparatuur te ondersteunen lang genoeg voor een ordelijke shutdown. Als u meer capaciteit om te gaan op het werk willen, zal het veel geld kosten. Als u storingen die zich voordoen zal het kort houden geloven, goedkope UPS-apparaten die gericht zijn op de algemene consumentenmarkt zijn waarschijnlijk aan uw behoeften te voldoen. In meer ongebruikelijke situaties waarin stroomuitval waarschijnlijk frequent en uitgebreid te zijn en u wilt uw apparatuur te gebruiken, moet u overwegen gebruik te maken van meerdere UPS producten high-end, wellicht ondersteund door brandstof aangedreven back-up generatoren.