Delen van een desktop printer

Delen van een desktop printer


Desktop computers produceren hard copy zoals brieven, handboeken of verjaardagskaarten met printers die zwarte of gekleurde inkt te gebruiken. Twee typen printers bestaan. Laserprinters een laser om tekst en afbeeldingen te maken en die in het algemeen sneller en duurder. Inkjet printers spuit inkt op papier en zijn over het algemeen goedkoper maar langzamer. Beide soorten hebben dezelfde algemene onderdelen.

Controlepaneel

Het bedieningspaneel bevat de schakelaars voor het besturen van de printer, met inbegrip van degenen om de macht en het invoeren van papier. Zij kunnen ook een digitale uitlezing en / of verlichting de printerstatus tonen.

papierlade

De papierlade bevat de stapel papier gebruikt door de printer. Het is misschien aanpassingen bevatten, zodat u enveloppen en papier kan het gebruik van een verschillende grootte en dikte.

Handmatige invoerlade

Gebruik dit slot voor het invoeren van papier dat is te dik of te delicaat om te gaan door middel van de papierlade. Voorbeelden van dergelijke papier omvatten karton of fotopapier.

uitvoerlade

De uitvoerlade houdt het papier na het afdrukken en bevat een uitschuifbare steun flap voor papier dat langer is dan normaal.

Inkt

Printers verbruiken inkt die moet worden vervangen. Een laser printer houdt de inkt in een toner cartridge die een drumkit kunnen omvatten. Kleuren inkjet printers maken gebruik van verschillende patronen voor verschillende inktkleuren.

kabels

Een netsnoer levert stroom tussen het stopcontact en de printer. Een USB of seriële kabel verbindt de printer op een USB-of seriële poort op het bureaublad.