Hoe vindt u het modelnummer van een MacBook

Hoe vindt u het modelnummer van een MacBook


Het modelnummer voor je MacBook kun je helpen wanneer het tijd is om onderdelen te bestellen of een upgrade van onderdelen voor uw computer wordt geleverd. MacBooks tonen het modelnummer in twee plaatsen, aan de onderkant van de behuizing van de MacBook en op de doos. Als u geen toegang meer tot deze materialen, het zoeken naar uw MacBook-model wordt een beetje moeilijk, maar niet onmogelijk. In gevallen als dit, dan kunt u uw MacBook modelnummer vinden met behulp van de Apple Support website te vinden.

instructies

Controle van de zaak en de Doos

1 Draai uw MacBook om en kijk voor de tekst aan de onderkant behuizing.

2 Kijk voor het segment van de tekst dat de staat "Model No:" tekst. Modelnummers beginnen met één of twee letters, gevolgd door een cijferreeks.

3 Zoek de doos MacBook kwam in en bekijk het modelnummer informatie op de sticker. De sticker wordt meestal aan de buitenkant flap.

Kijk omhoog Uw modelnummer

4 Klik op het Apple-menu in de Finder-balk op je MacBook en selecteer "Over deze Mac ..." uit het drop-down menu.

5 Selecteer de "Meer info ..." knop.

6 Klik op de knop "System Report ..." en klik op "Hardware."

7 Kijk in de sectie Model Identifier om uw modelnummer te vinden.

8 Check de Apple Support website en overeenkomen met uw typeaanduiding met de huidige lijn van MacBook Pro of MacBook Air modelnummers (link in Resources). De website geeft u het complete modelnummer zonder het tweecijferige landcode.

9 Controleer de landcode lijst om de ontbrekende tweecijferige landcode op de website van Apple Support bepalen. Voor degenen die in de Verenigde Staten, gebruikt landcode "LL."

Hints

  • Als u de support site te gebruiken om uw modelnummer te vinden, zult u niet de volledige model informatie te krijgen. De "xx" getal in het modelnummer verwijst naar het land waar u de MacBook hebt gekocht. Meestal heb je niet de twee-cijferige country code nodig, omdat het onderdeelnummer identificeert de onderdelen die worden gebruikt in de MacBook. De twee-cijferige landcode vertelt u alleen wat land waar u het apparaat gekocht in.
  • Custom-built computers mogelijk niet overeen met de modelnummers beschikbaar op de website van Apple Support.
  • De informatie in dit artikel is van toepassing op de 2014 lijn van MacBook Pro en MacBook Air-computers. Het kan enigszins of aanzienlijk variëren met andere producten of versies.