Alternatieven voor MathType

MathType is een wiskundige formule-editor die de creatie van wiskundige formules voor gebruik in andere documenten, zoals tekstverwerkers, desktop publishers, websites en presentaties maakt. Het wordt veel gebruikt in de hele wereld en ondersteunt het exporteren naar verschillende formaten, waaronder MathML en TeX / LaTeX. Het is professioneel proprietary software en kost nogal een som geld. Diverse goede alternatieven voor MathType beschikbaar zijn, een aantal eigen, andere gratis en open source, die soortgelijke functionaliteit.

MathMagic

MathMagic bevat een user interface lijkt op die van MathType, maar richt zich meer op het verstrekken van gespecialiseerde functies voor de uitgeverswereld, het aanbieden van hoge kwaliteit printen en interface-elementen om de productiviteit in de professionele publishing-omgevingen te verbeteren. Deze gepatenteerde programma ondersteunt Microsoft Windows en Mac OS X platforms, en een versie integreert met Google Docs. Specifieke versies beschikbaar voor het werken met InDesign, QuarkXPress, Microsoft Word en soortgelijke tekstverwerkers, en Microsoft PowerPoint en Keynote-presentatie-programma's. Verschillende gratis TrueType en OpenType-lettertypen wiskundig symbool zijn inbegrepen.

MathCast

MathCast is een gratis en open-source formule-editor voor Microsoft Windows-gebaseerde systemen. Het beschikt over ondersteuning voor verschillende tekstverwerkers zoals Microsoft Word en OpenOffice.org Writer, met scherpe weergave op het scherm, evenals gladde rendering in de afdrukken voor hoogwaardige professionele afdrukken. Output formaten zijn BMP, PNG en EMF. In de kern, het maakt gebruik van internationale normen-compliant XHTML en XML-gebaseerde MathML, en ondersteunt de samenwerking over LAN op dezelfde vergelijkingen, waardoor het geschikt is voor online leren.

Microsoft Equation Editor

Inbegrepen in alle versies van Microsoft Office, heeft Microsoft Equation Editor al sinds de dagen van Word voor Windows 2.0, en de feature set is sindsdien weinig veranderd. Het is in feite een afgeslankte versie van MathType zelf, ontwikkeld door Design Science - de ontwikkelaars achter MathType. De integratie met Microsoft Office maakt het een populaire vergelijking editing tool voor de meeste gebruikers die al Microsoft Office is geïnstalleerd, en de feature set - maar beperkt in bepaalde aspecten - is ruim voldoende voor de meeste individuen evenals vele organisaties niet vereist high- resolutie professionele afdrukken.

OpenOffice.org Math

OpenOffice.org Math is een gratis onderdeel van de populaire gratis en open-source OpenOffice.org office suite. Het is vergelijkbaar met Microsoft Equation Editor en draait op een breed scala aan platforms. Het is een eenvoudige editor voor basisvergelijking verwerking behoeften en mist veel professionele functies, maar het is een goede vrije keuze voor niet-professionele vergelijking bewerken, vooral voor studenten en leraren. Het beschikt ook PDF-ondersteuning.