Hoe te verbinden twee pc's met behulp van een 1394-kabel

Hoe te verbinden twee pc's met behulp van een 1394-kabel


FireWire is een snel systeem voor het overbrengen van gegevens tussen elektronische inrichtingen, zoals computers en digitale videocamera's. Het is vergelijkbaar met USB met een grote uitzondering: FireWire ondersteunt een directe verbinding tussen twee computers, terwijl USB niet. Als een snelle manier om grote hoeveelheden data tussen twee computers die beide FireWire poorten moeten een directe verbinding met een FireWire-kabel is een van de eenvoudigste manieren om dit te bereiken.

instructies

1 Sluit de FireWire-kabel aan op de FireWire-poorten van de twee computers. Na een moment, ziet u een nieuw pictogram Local Area Network (LAN) worden weergegeven in het systeemvak van elke computer. De muisaanwijzer op het pictogram en Windows verschijnt er een pop-up te zeggen "1394 Connection."

2 Klik op de knop "Start" aan elke computer, en klik vervolgens op "My Computer."

3 Klik op de link "My Network Places" aan de linkerzijde van het venster.

4 Klik op 'Bekijk Werkgroep Computers "onder" Network Tasks. " Je moet een icoon te zien op dit scherm die de tweede computer.

5 Dubbelklik op het pictogram om aan te sluiten op de tweede computer. Windows geeft een lijst met elke gedeelde map op de computer.

6 Blader door de mappen naar het bestand dat u wilt overbrengen te lokaliseren, en sleep het naar het bureaublad over te dragen over de FireWire-kabel.

Hints

  • Als u niet in staat om bestanden tussen twee computers te delen nadat ze te verbinden met een FireWire-kabel zijn, controleren om ervoor te zorgen dat beide computers hebben dezelfde "werkgroep" te noemen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "My Computer" op één computer en selecteer 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad "Computer Name" en klik op de knop "Change". Beide computers moeten exact dezelfde naam te geven in het vak "werkgroep" aan de onderkant van het venster. Als u nodig hebt om de "werkgroep" naam op een van de computers te veranderen, start u de computer na het maken van de verandering.
  • Als u niet in staat om alle bestanden te zien na het aansluiten van twee computers via FireWire zijn, kan de computer geen gedeelde mappen. Om een ​​map te delen met de rechtermuisknop op de map en selecteer "Delen en beveiliging." Klik op 'Deel de map op het netwerk ", typt u de naam die u wilt gebruiken om de map te identificeren en klik op" OK. "
  • Microsoft verwijderd ondersteuning voor netwerken via FireWire van Windows te beginnen met Windows Vista. De instructies in dit artikel werken niet voor computers met Windows Vista of Windows 7.