Welke informatie is opgenomen in een domeinnaam?

Welke informatie is opgenomen in een domeinnaam?


Als iemand een domeinnaam registreert, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) enkele details toe te voegen aan de WHOIS database, die zij krijgen van de griffier (het bedrijf de verkoop van de domeinnaam). Elk individu is dan vrij om toegang te krijgen tot deze informatie.

Persoonlijke gegevens

ICANN voegt gevoelige informatie aan de WHOIS-databank, te weten de naam van de eigenaar van het domein, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Uiterste houdbaarheidsdatum

De vervaldatum van het domein is ook vrij beschikbaar.

Host informatie

Details van de website host worden toegevoegd aan de database. Deze omvatten de hosting IP-adres en de naam van de gastheer.

Private WHOIS listings

Dit is van weinig belang voor het bedrijfsleven, die over het algemeen zou niet willen dat hun contactgegevens achter te houden. Echter, kunnen particulieren niet hun eigen adres en contactgegevens willen beschikbaar zijn voor iedereen. Deze mensen kunnen ervoor kiezen om een ‚Äč‚Äčeigen registratie te gebruiken, waarbij een bedrijf registreert het domein in opdracht van het individu, en WHOIS zoekopdrachten zal de details van het bedrijf, niet de individuele terugkeren. Dit zal een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding oplopen.