Hoe te verwijderen beschermde VBA-projecten

Wanneer u een nieuwe werkmap in Microsoft Excel, bevat automatisch een Visual Basic for Applications-project (VBA), die u via de Visual Basic Editor (VBE). Je kunt niet helemaal een VBA-project verwijderen uit een werkmap, maar je kunt alle codes, formulieren en subroutines die ermee verbonden zijn handmatig of programmatisch verwijderen. Om de inhoud van een beschermde VBA-project te verwijderen, maar je moet het wachtwoord kennen. Als je het vergeten bent, maakt u een kopie van uw werkmap in een "macro-free" indeling in plaats.

instructies

Wissen van alle VBA-code in een project Handmatig

1 Start Microsoft Excel. Druk op "Ctrl" en "O." Selecteer de werkmap die uw VBA-project bevat en klik op 'Openen'.

2 Druk op "Alt" en "F11" om de VBE te openen. Dubbelklik op de naam van het VBA-project in de Project Explorer. Typ uw wachtwoord in het vak en klik vervolgens op "OK."

3 Klik met de rechtermuisknop op een item in de "Modules" map en druk op de "R" Klik op "Yes" als u graag uw modules te exporteren; anders is, klikt u op "Nee." Herhaal dit totdat er geen modules meer in de folder vermeld.

4 Klik met de rechtermuisknop op een item in de "formulieren" map en druk op de "R" Klik op "Yes" als u graag uw formulieren te exporteren; anders is, klikt u op "Nee." Herhaal dit totdat er geen formulieren meer in de folder vermeld.

5 Dubbelklik op een item in de Microsoft Excel Objects map. Druk op "Ctrl" en "A." Klik op "Edit" en selecteer "Clear" om de VBA-code te verwijderen. Herhaal dit voor elk item in de map Microsoft Excel Objects.

6 Druk op "Ctrl" en "S" om uw document op te slaan.

Wissen van alle VBA-code in een project programmatisch

7 Start Microsoft Excel. Druk op "Ctrl" en "O." Selecteer de werkmap die uw VBA-project bevat en klik op 'Openen'.

8 Druk op "Alt" en "F11" om de VBE te openen. Dubbelklik op de naam van het VBA-project in de Project Explorer. Typ uw wachtwoord in het vak en klik vervolgens op "OK."

9 Klik op 'Extra' en selecteer 'Verwijzingen'. Selecteer "Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility 5.3" uit de lijst Beschikbare verwijzingen. Klik op 'OK'.

10 Klik met de rechtermuisknop op de naam van de VBA-project in de Project Explorer. Selecteer "Insert" en vervolgens op "Module." Voer het volgende in de Code venster:

Sub ClearProject ()

Dim vProject As VBIDE.VBProject

Dim vCompon Zoals VBIDE.VBComponent

Dim vModule Zoals VBIDE.CodeModule

Stel Vproject = ActiveWorkbook.VBProject

Voor elke vCompon In vProject.VBComponents

Als vCompon.Type = vbext_ct_Document Dan

Stel vModule = vCompon.CodeModule

met vModule

.DeleteLines 1, .CountOfLines

Eindigt met

Anders

vProject.VBComponents.Remove vCompon

Stop als

Volgende vCompon

end Sub

11 Druk op "F5." Selecteer "ClearProject" uit de lijst en klik op 'Uitvoeren'. Dit verwijdert alle codes, modules en formulieren van het VBA-project.

Opslaan van uw werkmap in een Macro-Free Format

12 Start Microsoft Excel. Druk op "Ctrl" en "O." Selecteer de werkmap die uw VBA-project bevat en klik op 'Openen'.

13 Druk op "F12" om het "Opslaan als" open venster. Typ uw naam gewenste bestand in het vak Bestandsnaam.

14 Klik op het drop-down menu naast "Opslaan als type" en selecteer vervolgens "Excel-werkmap." Klik op 'Opslaan'.

15 Klik op "Yes" op het raam bevestigd blijven opslaan als een macro-gratis werkboek. Voor uw wijzigingen door te voeren, sluit uw werkmap en weer opent. De volgende keer dat u uw VBA-project weer te geven, zal het geen modules, gebruiker vormen en subroutines bevatten.

Hints

  • Om de weergave van het paneel Project Explorer, druk op "Ctrl" en "R", terwijl in de VBE schakelen.