Delen van een PowerPoint-presentatie

Delen van een PowerPoint-presentatie


In het leveren van een presentatie, kan de presentator te bereiden door het kennen van de belangrijkste onderdelen van een PowerPoint-document. Omdat de lay-out op de eerste dia zal verschillen van wat wordt aangeboden op de tweede glijbaan, enzovoort, is het het beste om een ​​PowerPoint zien in termen van de belangrijkste segmenten. Hoewel de afzonderlijke presentator zal beslissen over de uiteindelijke lay-out van zijn presentatie, het delen van een PowerPoint door segmenten zal hem in staat stellen om zijn publiek duidelijk rechtstreeks via de belangrijkste punten.

opschrift

Dit deel van de PowerPoint wordt op de eerste loper van de reeks en dient als het punt van introductie. Met behulp van een vooraf ontworpen sjabloon helpt bij de kop, omdat een tijdelijke aanduiding (lege tekstvak dat gebruikers wordt gevraagd "klikken om de titel te typen").

Maar creatieve de kop kan zijn, moet het publiek geven een idee van wat ons te wachten staat en moet kort, professioneel en vet zijn. Zo zou goed nieuws voor een presentatie over Business Ethics / Moraal worden "Integrity Counts ',' Solutions for Common Workplace Dilemma" of "How to Belangenconflicten herkennen."

Lichaam

Deze sectie is gewijd aan de inhoud en levering. Dit deel moet eenvoudig, informatief en hebben een heel strak en overzichtelijk uiterlijk. Of het aantal dia's is 3 of 30, moet het lichaam worden geformatteerd op een manier die actief leidt het publiek van de meest elementaire onderdelen van een idee om de meer complexe aspecten met behulp van bullet points of korte alinea's gecentreerd op elke dia.

Vanaf het lichaam af met een overzicht is van belang, zodat het publiek weet precies wat ze krijgen uit de presentatie. De presentatie vloeit doorgaans het beste als presentatoren vragen het publiek om zich te onthouden van vragen op dit punt in de presentatie.

Verder speaker notes zijn de onderdelen van een PowerPoint die de presentator begeleiden van begin tot eind, en moet worden geschreven in een gemoedelijke toon. Het overzicht kan aan de spreker notities net zoals het is geschreven op de dia (s), of met een paar woorden toegevoegd voor nadruk worden toegevoegd.

In het geval van het voorbeeld onderwerp, Business Ethics / moraal, het lichaam moet het bewijsmateriaal om beweringen in de kop te geven (of vragen daarin gesteld te beantwoorden) en mag het publiek te presenteren met nieuwe manieren van kijken oude concepten.

Sluitend

Net zo belangrijk als een goed begin is een goede afwerking. Als presentatie einde loopt, is het belangrijk dat een follow up van behandelde onderwerpen opgenomen. Dit is ook de tijd om feedback te vragen van het publiek, en eventuele referenties gebruikt als de presentatie zal worden gestuurd voor individuele beoordeling, in plaats van in een groep noemen.