Wat is een WNIC Card?

Wat is een WNIC Card?


Draadloze netwerken is een bekend begrip voor veel mensen als gevolg van de brede beschikbaarheid van draadloze routers en laptops voor draadloze communicatie. Desktop-pc's worden vaak over het hoofd gezien en is aangesloten op een router met een Ethernet-kabel. Met behulp van een draadloze adapter kunt u de draadloze mogelijkheden toe te voegen aan een bestaande PC tegen lage kosten, en te profiteren van het gemak aangeboden door een draadloos netwerk.

Wat is een WNIC Card?

WNIC staat voor draadloze netwerkinterfacekaart, en wordt gebruikt om een ​​pc naar een draadloos netwerk. Zoals veel breedband routers hebben ook ingebouwde draadloze access points, veel huizen en kantoren zijn nu draadloos ingeschakeld. Het gebruik van een draadloos netwerk kunt u bestanden en randapparatuur zoals printers te delen, zonder zich zorgen te maken over het uitvoeren van de kabel door muren en onder tapijten. Hoewel als gevolg van hun draagbaarheid, laptops hebben draadloos netwerken ingebouwd, desktop-pc's hebben meestal slechts een netwerk-aansluiting om te netwerken met behulp van een Ethernet-kabel. Draadloos netwerk kaarten zijn een goedkope manier om draadloze mogelijkheden toe te voegen aan een desktop computer.

Soorten WNIC Cards

Hardware voor draadloze netwerken houdt zich aan de 802.11x normen, die de frequentie van de hardware werkt op te definiëren, en de maximale datasnelheden beschikbaar. De standaard 802.11b was de eerste versie schaal te gebruiken, met een maximum van 11 Mbps bandbreedte en een bereik van 300 tot 500 voet. 802.11g is nog in gemeenschappelijk gebruik en biedt iets minder bereik maar heeft een bandbreedte van 54 Mbps, met tot 108 Mbps in duplex modus. De 802.11n is de nieuwste type, en biedt een sterk signaal met een bandbreedte van 150 Mbps, verdubbeld tot 300 Mbps met behulp van dual-kanalen. Draadloze apparaten zijn achterwaarts compatibel, zodat 802.11n-hardware kan nog steeds werken met 802.11b of g hardware, maar met de snelheid verlaagd. Om verbinding te maken met behulp van een bepaald type, 802.11n bijvoorbeeld, moeten zowel de WNIC kaart en wireless access point type N-mogelijkheden. Het is echter mogelijk om een ​​802.11n WNIC kaart te kopen, en het gebruik van 802.11g tot het draadloze access point is een upgrade op een latere datum.

Het installeren van een WNIC Card

Draadloos netwerk kaarten zijn meestal eenvoudig te installeren, zonder hardware configuratie nodig. U moet de behuizing van de computer te openen, omdat de WNIC kaarten stekker in een uitbreidingssleuf op het moederbord van de computer, meestal een PCI slot. U moet de kaart voorzichtig in te voegen in een vrij PCI slot, met de uitsparingen op de kaart connector zodat u kunt alleen plaats de kaart in een uitbreidingsslot van het juiste type. U kunt specifieke instructies voor het installeren van de kaart in de documentatie en de handleiding van uw computer, die u vaak kunt downloaden van de website van de leverancier te vinden. Zodra u de kaart hebt geplaatst, sluit de antenne verstrekt aan de aansluiting op de kaarten achterplaat. Wanneer de computer wordt opgestart, Windows herkent de WNIC kaart automatisch en u kunt de drivers van de meegeleverde cd installeren, of downloaden van de website van de leverancier.

Draadloze USB-adapter

Als u zich zorgen maakt over het openen van de behuizing van de computer, of hebben geen vrije uitbreidingsslots beschikbaar op het moederbord van de computer, kunt u een draadloze USB-adapter gebruiken als alternatief. USB draadloze adapters zijn veel eenvoudiger te installeren, als je gewoon nodig hebt om ze te sluiten op een vrije USB-aansluiting en installeren van de drivers. USB-adapters zijn beschikbaar om de 802.11b, g en n types, en kosten ongeveer dezelfde prijs als een WNIC kaart te ondersteunen. Het enige nadeel is dat de antennes zijn meestal kleiner dan die van WNIC kaarten en moeilijker te passen om optimale signaalsterkte te verkrijgen. In een gebied met een goede draadloze dekking, dit is geen probleem, maar in gebieden met dikke muren, of met veel metaal of storing rond, een WNIC kaart zal u toelaten om een ​​beter signaal te krijgen.