Sub Network Dependent Convergence Protocol

Sub Network Dependent Convergence Protocol


Het Sub Network Dependent Convergence Protocol (SNDCP) maakt deel uit van de mobiele radio netwerk technologie. Het protocol wordt gebruikt in General Packet Radio Service (GPRS) netwerken en vertaalt tussen de systeemvereisten voor transmissie.

Functie

SNDCP is één van een reeks protocollen definiëren hoe gegevens kunnen verplaatsen naar een mobiel radionetwerk. Het oorspronkelijke ontwerp staat het protocol te communiceren met een aantal data netwerkstandaarden. Echter, in de praktijk implementaties, het Internet Protocol (IP) is zo dominant dat de steun voor andere normen overbodig geworden. Het doel is om datapakketten te bereiden voor verzending.

Kenmerken

In netwerktechnologie, het Internet Protocol is verantwoordelijk voor het aanpakken van pakketten van gegevens. Het protocol gaat deze pakketten aan de datalinklaag, welke karakters vertaalt in stukjes en zet ze in "frames" die geschikt zijn voor de fysieke media. SNDCP staat tussen deze twee processen en vertaalt IP pakketten in een formaat dat geschikt is voor mobiele radiotechnologie.

diensten

SNDCP levert data compressie en kan ofwel een combinatie ontvangen pakketten of splits ze op. Dit proces verzoent het verschil tussen hoger procedures laag en onderlaag eisen. De SNDCP-programma in het zendende apparaat communiceert met zijn tegenhanger in het ontvangende apparaat. Opmaak op overgedragen gegevens opgelegd door het sturen van SNDCP wordt teruggedraaid door de ontvangende SNDCP.