Hoe te testen GPG

"GnuPG" of "GPG" is een gratis stukje software waarmee je versleutelen en alle gegevens of communicatie op uw computer te ondertekenen. Het helpt de toegang te beperken tot uw computer en helpt bij het beheer van elke vorm van openbare map die u hebt ingesteld op uw computer. Testen GnuPG helpt ervoor te zorgen dat u een echte versie van het programma en niet een hack of een virus. Er zijn twee verschillende methoden voor het testen van de authenticiteit van GnuPG, dus je kunt de methode die u liever gebruiken.

instructies

Gebruik een oude versie

1 Voer een vertrouwde en vooraf geïnstalleerde versie van GnuPG. Gebruik een versie die u had direct van GNU gedownload of van een vriend die het eerder had getest had ontvangen.

2 Klik op het tekstvak opdrachtregel. Typ het commando "gpg - te controleren" en de naam van een bestand dat u hebt geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, kon u het bestand "GnuPG-1.4.11.tar.bz2.sig," wat betekent dat je zou typen gebruik "GPG - Controleert gnupg-1.4.11.tar.bz2.sig" en voer het commando.

3 Laat het programma lopen tot het klaar is. Wacht zo lang als nodig is, als de tijd die nodig is om de handtekening te controleren kan variëren, afhankelijk van uw computer en het programma.

4 Lees het bericht dat wordt weergegeven nadat het programma is uitgevoerd. Het zal aangeven of de handtekening goed is of als het niet overeenkomt. Verwijder de niet-betrouwbare GnuPG programma onmiddellijk.

Met behulp van SHA 1 Checksum

5 Open het GPG programma u wilt testen, en klik op de tekst opdrachtregel onderaan.

6 Typ het commando "sha1sum", gevolgd door een bestandsnaam. Gebruik een van de bestandsnamen uit deze lijst: "gnupg-1.4.11.tar.bz2", "GnuPG-1.4.11.tar.gz", "GnuPG-1.4.10-1.4.11.diff.bz2," "gnupg-w32cli-1.4.11.exe", "GnuPG-2.0.17.tar.bz2", "pinentry-0.8.1.tar.gz", "dirmngr-1.1.0.tar.bz2", "gpgme -1.3.0.tar.bz2 "," libassuan-2.0.1.tar.bz2 "," libgcrypt-1.5.0.tar.bz2 "," libgpg-error-1.10.tar.bz2 "of" libksba-1.2 .0.tar.bz2. "

7 Lees het resultaat, en double-check het resultaat met de lijst van mogelijke checksums op de website "GnuPG Integriteit". Elk bestand mag maar één sha1sum checksum. Onmiddellijk uw exemplaar van het programma te verwijderen indien het niet overeenkomt.