Wanneer gebruikt u Aangepaste animatie in PowerPoint

Microsoft PowerPoint stelt u in staat om uw ideeën te benadrukken en de aandacht van uw publiek op belangrijke punten in uw presentaties met vooraf ingestelde animatie regelingen. Deze regelingen initiëren geselecteerde bewegingen op de titel van uw dia opsommingen en paragrafen. Maar als je meer controle over geanimeerde woorden of foto's wilt, PowerPoint biedt aangepaste animatie voor u om precies de gewenste resultaten te bereiken.

effecten

Effecten veranderen de manier waarop tekst of objecten op het scherm verschijnen. Zo kunt u tekst of afbeeldingen flash, veranderen van kleur te maken, vliegen op het scherm en verdwijnt. Open de "Aangepaste animatie" dialoogvenster op het tabblad "Animaties" in PowerPoint 2007 of via het menu "Slide Show" in eerdere versies, en klik dan op de tekst of het object dat u wilt animeren. Selecteer de "Effect toevoegen" drop-down box naar een ingang, uitgang of de nadruk effect te kiezen. Selecteer de "Play" knop aan de onderkant van het scherm om het effect in actie te zien.

Beweging

Motion paden zijn ook onder het menu Effects. Gebruik Motion paden om woorden, letters of foto's te verplaatsen van punt naar punt op de dia. PowerPoint biedt u verschillende motion opties, waaronder elementaire lijnen en curven die objecten op kan bewegen, omlaag, rechts, links en diagonaal. Een free-form optie kunt u een aangepast pad te tekenen of te kiezen vooraf ingestelde paden in vormen, zoals sterren, trechters, veren, harten en golven. Selecteer het object dat u wilt verplaatsen, en dan selecteert u het type van de beweging. PowerPoint automatisch het object te verplaatsen van het uitgangspunt om het eindpunt, dan is de weg weer te geven als een stippellijn op de dia. Voor free-form of gekrabbel opties, gebruik de muis om het pad te tekenen op de dia.

Vastgoed en Speed

De meeste effecten hebben een soort eigendom en snelheid. eigendom van het effect is een attribuut dat u toewijst aan het effect. Bijvoorbeeld, in- en uitgang effecten hebben een directionele eigenschap, dus je kunt de richting waarin het effect zal bewegen definiëren.

de snelheid van het effect van de instelling bepaalt hoe snel de animatie zal uitvoeren.

Zodra u een effect toepassen op een object, zal de "eigendom" en "Speed" drop-down velden verschijnen. Selecteer een eigenschap en de snelheid van de drop-down lijsten. Klik op de "Play" knop om de animatie met zijn onroerend goed en de snelheid attributen te bekijken.