Hoe maak je een afbeelding van een bepaalde Pixel Size

Als je een foto wilt versturen naar een vriend via e-mail of als u een foto naar een website te uploaden, soms moet je om de grootte van een afbeelding aan te passen, hetzij om de bestandsgrootte te verminderen of bepaalde grootte eisen te voldoen. Verf, de grafische editor van Microsoft Corporation, kunt u de grootte van een afbeelding wijzigen door het volgen van slechts een paar stappen.

instructies

1 Open het menu Start van Windows, klik op "Alle programma's" en selecteer "accessoires." Klik op de "Paint" snelkoppeling naar het programma te starten.

2 Open je afbeelding in Paint door te klikken op het menu "Paint" en het selecteren van de optie "Open". Zoek je foto-bestand op uw harde schijf en klik op de knop "Open" om het te openen.

3 Selecteer het tabblad "Thuis" aan de bovenkant van het scherm en klik op de "Formaat" knop. Dit zal een venster waarmee u uw foto formaat te openen.

4 Verwijder het vinkje bij "Maintain aspect ratio" vakje. Als u deze optie selecteert, zult u niet in staat zijn om zowel een nieuwe breedte en een nieuwe hoogte in pixels opgeven.

5 Klik op de "Pixels" radioknop.

6 Voer nieuwe waarden - in pixels - in de "breedte" en "Height" velden. Klik vervolgens op "OK." Paint zal nu je foto verkleinen met behulp van de waarden die u zojuist hebt ingevoerd.

7 Druk op de toetsen "CtrlTRL" en "S" gelijktijdig op uw toetsenbord om uw afbeelding op te slaan.