Het doel van verschillende soorten computers

Er zijn veel verschillende soorten computers, elk benadrukt een ander gebruik of functie. De voornaamste verschillen in de computer doeleinden zijn gebaseerd op de grootte van de computer. De kleinste zijn handheld en draagbare computers. Deze computers beperkt wordt in functie vanwege de grootte beperkingen van hun interne hardware. Aan het andere uiterste kan de hardware die een supercomputer samenstelt de grootte van een hele kamer zijn, waardoor het superieur rekenkracht vergeleken met conventioneel formaat computers.

Desktop Computers

Desktop computers in het algemeen bestaan ​​uit een computer toren is aangesloten op een externe monitor. Sommige desktopcomputers hebben een vatting waarin het computersysteem en monitor een enkele eenheid. Desktop computers zijn ontworpen om stationair te zijn, vaak opgericht op bureaus of tafels voor thuis of op het werk gebruiken. Moderne computer technologie maakt een aanzienlijke hoeveelheid computergeheugen en opslag. Daarom kan desktop computers worden opgezet om te functioneren voor vrijwel alle consumenten voor recreatie en werk doeleinden.

laptop Computers

Laptop computers zijn voorzien van een slanke, draagbare behuizing waarin de computer en de monitor zijn verbonden, in het algemeen door een afsluitbare scharniermechanisme. Hierdoor kan de gebruiker sluit en opslaan van de laptop voor gemakkelijk transport. Door hun kleinere afmeting, laptop computers bieden over het algemeen minder rekenkracht en opslag capaciteit in vergelijking met desktop computers. Echter, veel moderne laptops zijn geavanceerde genoeg om zelfs de meest rigoureuze consument activiteiten, zoals videobewerking en grafische programmering te behandelen.

Handheld computers en netbooks

Er zijn vele soorten van handheld computers. Voorkomende soorten zijn onder andere smartphones en netbooks. Handcomputers veel beperkter rekenkracht dan laptops, tot doel zo draagbaar mogelijk te zijn. Smartphones en andere handheld computers zijn ontworpen om te passen in een zak, terwijl netbooks zijn in wezen geminiaturiseerde laptops ontworpen om te passen in een kleine tas of portemonnee. Aangezien zij niet over de mogelijkheden van de grotere computers, handheld computers en netbooks te benadrukken in het algemeen de basisfuncties gewenst door de gebruikers, zoals messaging en tekstverwerkingsprogramma's.

supercomputers

Supercomputers zijn de grootste soorten computers, sommige gebouwd dan de grootte van een conventionele room. Vanwege de enorme kosten en de omvang van supercomputers, worden ze alleen gebruikt door organisaties die uitgebreide computermogelijkheden vereisen. Sommige van de toepassingen voor supercomputers onder meer het weer in kaart brengen en andere wetenschappelijke berekeningen, zoekmachine werking, en diverse overheidsinstelling toepassingen. Vanwege het ontbreken van hardware grootte beperkingen, kunnen supercomputers worden gebouwd om te presteren op een functionaliteit die duizenden keren groter dan conventionele computers.