Bandbreedtegebruik in Google Analytics

Bandbreedtegebruik in Google Analytics


Hoewel Google Analytics is ongelooflijk nuttig voor het monitoren van uw website populariteit en de bezoeker statistieken, een ding het niet kan doen is om u precies vertellen hoeveel bandbreedte uw site wordt gebruikt. Afhankelijk van uw web hosting plan, kan de bandbreedte overmaat kosten duur geworden als uw site begint het nemen van meer dan zijn deel van de maandelijkse toewijzing. Gelukkig kunt u Google Analytics gebruiken om uw bandbreedtegebruik te schatten.

Voordat je start

Voor het gebruik van Google Analytics om uw bandbreedtegebruik te schatten, in gedachten houden dat Google gewoonlijk geen grote niet-HTML-downloads, zoals PDF of MP3-bestanden te zien. Als u het bedienen van een multimedia-bestanden bent, u een ander statistieken programma dat deze downloads maatregelen nodig. De berekening is het meest nauwkeurig als uw site consequent serveert opgemaakte HTML-pagina's waarvan de graphics zijn vergelijkbaar in aantal en omvang. Ten slotte moet u de Google Analytics code geïnstalleerd en correct werken op al uw pagina's voor de gehele periode die u wilt meten.

Het maken van de berekening

Als u uw bandbreedtegebruik te schatten, eerst het gemiddelde bestandsgrootte van uw pagina's in te schatten. Vind bestandsgrootte informatie in de meeste HTML-editors, of door het opslaan van uw pagina, inclusief alle afbeeldingen, op uw harde schijf en het bekijken van de bestandsgrootte op uw schijf. Doe dit met een paar verschillende pagina's van een gemiddelde grootte. Open vervolgens Google Analytics en klik op de link "Pageviews". Als u gegevens voor een bepaalde periode op te halen, klikt u op de datum bereik en selecteer de juiste begin- en einddatum. Vermenigvuldig het aantal pageviews door de gemiddelde grootte van het bestand om de geschatte bandbreedte in kilobytes te bepalen.

Google Analytics en bandbreedte

Google Analytics maakt gebruik van een JavaScript-fragment om de statistieken van uw website, die in elk van uw webpagina's moet worden ingevoegd te meten. Google Analytics kan alleen meten verkeer voor de pagina's met deze code. Afbeeldingen, PDF-bestanden, video's, muziek en andere downloadbare bestandsformaten omzeilen Google Analytics, tenzij u de HTML-code op de aanklikbare links voor deze downloads aan te passen. Er zijn twee manieren om dit te doen: het bijhouden van gebeurtenissen en virtuele paginaweergaves. Bijvoorbeeld, als u een PDF-download link op een pagina, kunt u de "_trackEvent ()" functie toe te voegen aan de link zodat Google Analytics telt elke keer dat iemand initieert een download.

Andere opties

Gebruik Google Analytics om een ​​redelijke schatting van uw bandbreedtegebruik te maken, hoewel de definitieve bron is uw web hosting provider. De meeste grote hosts zijn voorzien van een dashboard met een lopend totaal van bandbreedtegebruik. Gebruik dit totaal om te bepalen of je binnen uw maandelijkse grenzen. Als u denkt dat er een probleem is met de bandbreedte van de cijfers van uw gastheer, contact opnemen met de helpdesk. Anders, het installeren van een webstatistieken pakket dat de server gegevens gebruikt om bandbreedtegebruik te volgen.