Hoe te converteren Megabytes aan Gigbytes

Hoe te converteren Megabytes aan Gigbytes


Computers werken met minute stukjes informatie, maar sommige gegevens kunnen miljoenen of zelfs miljarden bits bevatten, dus computergeheugen wordt gemeten in grotere eenheden, zoals megabytes en gigabytes. Door te begrijpen wat deze eenheden kunnen gebruikers converteren van een meting in de andere.

Bits

Computer data-opslag wordt gemeten in stappen op basis van het bit. De bit is de kleinste toename van digitale data, een 1 of 0. Een beetje te klein is om elke set van gegevens bevatten, zodat bits worden gegroepeerd in bytes, kilobytes, megabytes, gigabytes en grotere afmetingen.

maat

Typische wiskunde wordt gedaan in basis 10, zodat ons nummer systeem heeft 10 cijfers. Computers doen wiskunde met een binair getal systeem, of base 2. Ze gebruiken alleen 0 en 1's. Dit is de sleutel tot het omzetten van megabytes aan gigabytes.

Procedure

stappen opslagcapaciteit meestal verhogen door machten van 10. Een kilobyte is 1024 bytes, omdat 2 van de 10 stroom is 1.024. Een megabyte is 2 tot de macht 20, of 1.048.576 bytes. Een gigabyte is 2 tot de macht 30, of 1073741824 bytes.

Toepassing

Verdeel de hoeveelheid megabytes per 1024 naar de exacte conversie naar gigabytes te krijgen. Om gigabytes converteren naar megabytes, vermenigvuldig het bedrag van gigabytes per 1024. Er zijn ook verschillende online applicaties die automatisch deze eenheden (zie bronnen) zal omzetten.