Hoe maak je een 2D Character Mode Build

Hoe maak je een 2D Character Mode Build


U kunt een tweedimensionale karakter mode voor uw computer spel op te bouwen door gebruik te maken van een programmeertaal construct een "sprite." Game programmeurs gebruiken sprites 2D game graphics te creëren. U kunt sprites gebruiken om een ​​volledige 2D-game-modus die personages en een interactieve achtergrond bevat. De meeste gaming kaders kunt u gebruiken en maken van 2D-sprites uit een grafisch bewerken of programma tekening geïmporteerd. In tegenstelling tot de 3D-spel objecten, moet je niet gebruik maken van de pijpleiding naar een sprite te maken.

instructies

1 Open je spel ontwikkelomgeving keuze en maak een map aan de 2D-tekenmodus te houden.

2 Voeg een 2D decor voor het spel met behulp van de klassen en methoden die door uw gaming framework.

3 Maak een nieuwe klasse met de naam "SpriteParent." eigenschappen toevoegen aan de positie van de x-as en y-as coördinaten representeren. Gebruik een structuur om je sprite te positioneren als uw programmeringskader deze functie biedt, als een structuur beter dan een klasse voor het snel verwerken van numerieke data werkt.

4 Een methode in de klasse SpriteParent het teken te zetten. Abonneer je op deze methode om de toetsaanslag evenement in uw programma. Implementeren van een "switch-case" verklaring aan de sprite in reactie verhuizen naar gebeurtenissen toetsaanslag. Plaats logica die nodig is door alle sprites binnen de leden van de SpriteParent klasse.

5 Maak individuele sprites die erven van de SpriteParent klasse. Voeg unieke, aangepaste logica voor elke klasse, zoals vereist. Schrijf logica gedeeld door meer dan één object in een klasse die andere objecten kunnen erven. Bijvoorbeeld, als je spel bevat veel verschillende vijanden, maak een vijand klasse en laat alle vijandelijke sprites te erven van de vijand klasse.

6 Gebruik sprites om het spel score, health bar en andere objecten te creëren. Recyclen sprites uit uw spel 3D-modus, indien van toepassing - 3D-games gebruik maken van sprites voor deze doeleinden.