How To Turn een PC in een Ham Radio

How To Turn een PC in een Ham Radio


Computers zijn de ham radio hobby revolutie. Voordat thuiscomputers gemeengoed werd, amateur radio was grotendeels analoog. Gebruikers handmatig ingesteld op en neer het radiospectrum om te zoeken naar signalen en oud papier en potloden om berichten te kopiëren en aantekeningen te maken. Vandaag de dag kan bijna elk aspect van de hobby worden gedaan op een computer. Zelfs als je nog niet over een amateur-radio roepnaam, kunt u software gebruiken, zoals Hamsphere aan de slag en beginnen te praten met andere mensen over de hele wereld. Nadat je verder komt in de hobby en het verkrijgen van uw eigen radio, kunt u meer krachtige software inclusief EchoLink en JRX om uw apparatuur te bedienen vanaf een computer en krijgen meer plezier te gebruiken.

Hamsphere

Hamsphere (link in Resources) is software die uw computer of mobiele apparaat gebruikt om de ham radio-ervaring te simuleren. Terwijl een traditionele amateur radio via radiogolven zendt signalen, Hamsphere maakt gebruik van het internet. Dit betekent dat je mensen vrijwel overal in de wereld kan praten, zelfs als u niet beschikt over een radio, officiële roepnaam, of antenne-apparatuur.

Het Hamsphere programma gebruikt een "virtuele ionosfeer" naar de atmosferische omstandigheden vaak waarmee ham operators in de echte wereld te repliceren. Dit betekent dat uw stem reflecteert of "propageert" over de hele wereld op basis van de weersomstandigheden en andere factoren. U kunt fine-tunen van de instellingen van de Hamsphere radio en selecteer een verscheidenheid van gesimuleerde antennes op negen verschillende bands, net als een echte radio. Dit stelt u in staat om te experimenteren met hoe radiosignalen werken, zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur en grote antennes.

Hamsphere is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux-computers. U kunt de app op een Android of Apple mobiel apparaat te laden. De volledige versie van de software kost rond de $ 40 per jaar, terwijl een gratis trial is ook beschikbaar.

EchoLink

EchoLink (link in Resources) combineert computers en ham radio-ontvangers voor radio netwerken. Terwijl sommige programma's, zoals Hamsphere, simuleren alleen de amateur radio-ervaring, EchoLink aangesloten computers de werkelijke radio's in de echte wereld. Dit programma maakt in wezen virtuele radio repeaters met behulp van het internet.

Traditioneel kan ham radio-operators alleen met andere gebruikers die zich binnen het bereik van een radiosignaal te communiceren. EchoLink verbindt radio via het internet, en de sterk breidt hun bruikbare bereik. Bijvoorbeeld, kan een gebruiker in Michigan EchoLink gebruiken om haar computer en radio zendontvanger op andere gebruiker in Florida. Ham radio liefhebbers kunnen dan praten met mensen in de andere staat, ook al zijn ze een duizend mijl afstand.

EchoLink is alleen beschikbaar voor Windows-computers. Het is gratis te downloaden en te gebruiken, maar moet u een geldig FCC amateur roepnaam volledig gebruik van het programma te hebben.

JRX

Net als EchoLink is JRX bedoeld om een ​​werkelijke ham radio aan te sluiten door vergunninghouders. Echter, JRX niet maken lange afstand radioverbindingen. In plaats daarvan kunt u het programma gebruiken om een ​​radio rechtstreeks vanaf uw computer scherm te bedienen. Deze software fungeert voornamelijk als een krachtige "afstandsbediening" die compatibel zijn met meer dan 200 radio-modellen is.

Een van de meest handige functies van JRX is het spectrum scope display. Dit geeft u een visuele weergave van radiogolven, zodat u snel kunt vinden en af ​​te stemmen op interessante signalen. U kunt ook scannen omhoog of omlaag om actieve frequenties te detecteren. Zodra u interessante activiteit te vinden, kunt u een lijst met favorieten opslaan voor later gebruik. JRX is beschikbaar voor Windows en Linux-computers, en is gratis.

HPSDR

HPSDR staat voor "High Performance Software Defined Radio," en is een volledig open-source programma. HPSDR is vrij geavanceerde software die het mogelijk maakt computers amateur radiosignalen te decoderen in real time. Dit vereist meestal speciale radio-hardware; echter HPSDR maakt gebruik van de computer processor voor de taak. Het programma is vooral bedoeld voor ervaren gebruikers die graag experimenteren met cutting-edge technologie.

U kunt verschillende HPSDR modules te downloaden en het opbouwen van een aangepaste radio die volledig wordt uitgevoerd in de software. Bijvoorbeeld, als u wilt alleen luisteren naar binnenkomende transmissies, kunt u installeren en gebruiken alleen de HPSDR ontvanger en filter modules. Als je later wilt ook verzenden, kunt u deze module toe te voegen en een upgrade van uw computer-aangedreven radio zonder toevoeging van daadwerkelijke hardware. HPSDR is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac, en is gratis te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden.