M4P naar MP3 Conversion in een Mac

M4P naar MP3 Conversion in een Mac


Als je ooit een nummer van iTunes --- gedownload vóór april 2009, dat is --- de kans groot dat het kwam in een beschermd m4p bestand. Deze m4p bestanden worden versleuteld, waardoor het onmogelijk is om die nummers te spelen op een andere dan een iPod of iPhone, maar de beschikbare apparaat speelt alleen op geautoriseerde computers. Deze maatregel van bescherming kan worden omzeild, echter, door het omzetten van de bestanden naar een open formaat, zoals mp3.

M4P MP3 vs.

De m4p bestandsformaat is slechts een manier voor Apple om uitvoering van haar Fairplay kopieerbeveiliging. In essentie is een standaard AAC bestand toegevoegd encryptie om het nummer te verzekeren kan alleen worden afgespeeld op een aantal computers. Dit was om te bezuinigen op muziek piraterij. Mp3, daarentegen, is een bestandsformaat dat geen codering biedt, wat betekent dat het kan worden afgespeeld op elk apparaat of computer zonder toestemming.

Geschiedenis

In januari 2009 heeft Apple aangekondigd dat het zou beginnen met het aanbieden van al haar muziek als onbeveiligde m4a-bestanden, in plaats van Digital Rights Management (DRM) beschermde M4P. Dit betekent dat elk liedje gedownload na april 2009 vrij van DRM zal zijn, maar songs gedownload voorafgaand aan deze datum kan nog steeds de m4p bestandsextensie. Apple's iTunes biedt gebruikers de kans om hun gekochte m4p bestanden te upgraden naar m4a voor een vergoeding. Een alternatieve oplossing zou zijn de M4P bestanden naar mp3 naar de DRM dat het gebruik ervan beperkt elimineren.

Software

Er zijn verschillende software-oplossingen die m4p-bestanden kan omzetten naar mp3 voor gebruik op een Mac, zoals AppleMacSoft DRM Converter for Mac of M4P Converter voor Mac. Veel van deze programma's kosten geld, maar velen bieden ook gratis proefversies. Beide bieden M4P naar mp3 conversie, naast vele andere bestandsformaten. Vóór de aankoop van software, zorg ervoor dat het converteert naar mp3, verwijdert alle DRM-beveiliging van uw M4P bestanden, en dat het behoudt geluidskwaliteit.

Conversie

Na het laden van de songs in uw software keuze, controleer de instellingen. Zorg ervoor dat u het omzetten naar mp3. Klik op de knop om te zetten en na een korte wachttijd, moet je nieuwe versies van uw geselecteerde nummers in het mp3-formaat te hebben. Controleer uw nieuwe mp3's om ervoor te zorgen dat ze spelen en klinken goed. U kunt de oorspronkelijke m4p bestanden als back-up-oplossing (dat wil zeggen op een cd of een externe harde schijf) te houden, moet u ze ooit weer nodig hebben.

alternatieve methoden

Een andere manier van het omzetten M4P bestanden naar mp3 vereist een beetje meer werk. U moet eerst uw muziek te branden op een cd van iTunes. Vervolgens plaatst u de cd in het station. ga dan naar de iTunes-voorkeuren. Onder het tabblad Algemeen, selecteer Importeren Instellingen. In de 'Importeren met "drop-down box, selecteert u" MP3 Encoder. " Dit zal uw songs rippen op uw harde schijf, deze keer in een DRM-vrij formaat.